Om perception

E, min 12-åring, har medelsvår ADHD ouppmärksam form (förr kallat ADD). E har svårt för att koncentrera sig och orka med skolmiljön.

E lägger märke till allt som händer och tappar då fokus. Skolmiljön dränerar E. Efter ett par lektioner är E helt slut.

Vi har gjort kartläggning och energiinventering med E för att ta reda på vad i skolmiljön som blir för tufft. Och det är mycket!

Skolan ska försöka anpassa och skapa en miljö som E kan orka vistas i. Just nu har E hemundervisning för att läka efter sin utmattning. Idag var E i skolan ett par lektioner. Nu, efter två lektioner, har E kraschat hemma i soffan! E vill så gärna göra som alla andra, vara som alla andra och orka lika mycket som alla andra. Här gäller det att pedagogerna kliver in och stöttar E!

Förslag på några anpassningar skolan kan göra. Det finns många fler!

Om skolan ska vara tillgänglig för alla på allas egna villkor och efter allas olika förutsättningar så måste skolan individualiseras mer!

13 kommentarer

Under ADD, Anpassningar, autism, Förståelse, Pedagogiska tips!, Skola

13 svar till “Om perception

  1. Susanne kirkegaard

    Jag vet att jag tackat dig förut men måste bara göra det igen. Det du skriver känns som ovärderlig information att ge till skolan !!@@

    Gillad av 1 person

  2. Annette Jansson Garcia

    Hej Har ni sett att Riksförbundet Attention har gått ut med en skolenkät om NPF. Hittar den på FB lågeftektivt bemötande gruppen.

    Gilla

  3. Sara

    Hej..
    Det känns precis som jag läser o min egen son (12år med AD(H)D i årskurs 5). Kan jag få använda det du skriver i vårat nästa möte med skolan? Min son har resurs sen åk 2 men det känns fortfarande som att vi (Mamma, pappa) trampar vatten o bara kan se på när det inte händer nåt kring honom. Tycker det känns som om han är totalt ”utbränd”..
    Mvh Sara

    Gilla

  4. Ping: Olikheter  | supermamsen

  5. Ping: Om boken ”Konsten att fejka arabiska” | supermamsen

  6. Ping: Dubbla känslor  | supermamsen

  7. Ping: Merjobb? | supermamsen

  8. Ping: Barnens kalas | supermamsen

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.