Ständiga försök att hitta nya möjliga vägar

Jag är inte den som ger upp. Jag ger aldrig upp. Om något inte fungerar så försöker jag hitta ett sätt att lösa det.

Ibland är det svårt att få L att göra vissa saker som hen inte vill. Det kan vara att duscha t ex. Trots att vi har veckoplanering med bestämda duschadagar och sätter timetimern innan duschdags så kan det ändå bli motstånd från L ibland. L lägger ner oerhört mycket mer energi på att tjafsa om duschandet än på själva duschandet.

Jag har gjort en energitermometer till L. Med den försöker jag visa L att hen gör av med alldeles för mycket energi på att tjafsa. Några gånger har jag lyckats korta ner motståndssituationer med hjälp av den. Jag hoppas att det blir bättre och bättre.

C sa till mig att den ser ut som en snopp. 😂 Det hade inte jag tänkt på. Och L har inte sagt något. Än 😉

E har ett bakslag gällande skolan nu. Det är många jobbiga tankar som stör: ”Det går inte”, ”Jag kan inte” osv. En vän har ett barn som har det tufft. Hennes barn har fått en liten soptunna att lägga ner sina jobbiga tankar i. Jag blev inspirerad och gjorde en bild med en soptunna till E. Tanken är sen att hen ska skriva ner sina jobbiga tankar på lappar och sen sätta dem på tunnan.

Jag var lite orolig för att E skulle rata idén och säga att det var töntigt, men E tog emot den. Om det hjälper återstår att se.

Det gäller att hela tiden tänka nytt och testa olika saker. Det finns möjliga vägar och passager. Det gäller bara att hitta dem och att ibland även hitta rätt nyckel.

10 kommentarer

Under ADD, ADHD, Anpassningar, autism, Diagnos, Kommunikation, Pedagogiska tips!

10 svar till “Ständiga försök att hitta nya möjliga vägar

  1. Du är fantastisk. Ville bara säga det.

    Jag känner igen mig i att inte ge upp, jag är likadan. Det blir konflikter med min man som tröttnar mycket fortare. Båda har sina poänger. Men jag märker hur mycket tröttare och slitnare jag är än min man, just för att jag inte ger upp.

    Var rädd om dig!

    Gilla

  2. annette Jansson Garcia

    Känner åter igen mig. Detta att bara gå in och duscha är så jobbigt. Vad jag har förstått så är det det som är innan som är det jobbiga för vårt barn , att komma till skott. Ta av kläder, alla moment i detta. Obehaglig miljö. Funderar så huvudet knakar. Ett tips lyssna gärna på Boosta dig med Tina på fb. Hon har många bra ideer i allmänt som man kan omsätta i vårt dagliga arbete med våra barn. Attraktionslagen har hjälp mig. Jag tackar innan ens det som jag vill ska hända. Öka energin. Till och med mitt barn har hört på Tina , lättsam person.

    Gilla

  3. Lisa

    Ja, man måste vara värsta idésprutan!

    Gillad av 1 person

  4. Hej…..åå vad lättande det var att hitta din blogg har själv en tös som Är en av dessa barn….hon har blivit hemmasittare pga bl.a ångest och tvångstankar

    Gilla

  5. Linda New

    Hej! Jag jobbar som journalist och skriver för tidningen amelia. Skulle gärna vilja komma i kontakt med dig inför ett reportage vi ska göra.
    Jag finns på linda.newnham88@gmail.com
    Mejla mig gärna så berättar jag mer

    Gilla

  6. Jessika Lindstedt

    Vilka underbara idér och va målande du berättar värt att prova hemma hos mej också.

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.