Karantän

Jag har nu varit hemma från jobbet i snart en månad med konstaterad covid-19. Under större delen av tiden har även min make och våra tre barn varit hemma. Maken från början för att han i dessa tider jobbar hemifrån. Sen blev alla sjuka.

När maken och jag var sjuka samtidigt var det inte lätt att få ihop allt. Trots att våra äldsta barn är 15 och 18 år hjälper de inte till med till exempel matlagning. Att 15-åringen Emil dessutom har ett selektivt ätande (arfid) gör inte saken lättare. Som tur är har vi fått hjälp med matleveranser. Oerhört tacksam för hjälpen! ❤

Under karantäntiden har vi haft ett par dagar då vi drog fram lego i vardagsrummet och inspirerade av Lego Masters byggde vi. Upplevelsen blev dock inte som vi hade tänkt oss då arbetsställningen inte var speciellt skön och en stor del av tiden gick åt till att leta efter bitar. 😉

Annars har jag mest suttit i soffan och tittat på en massa husrenoveringsprogram. Nackdelen är att jag har varit hemma så länge att det blir många repriser. Jag är uttråkad men inte pigg och har fortfarande symptom. Jag tänker att jag ska passa på att göra en massa nu när jag ändå måste vara hemma men jag orkar inte. Frustrerande! Jag är ju hemma av en anledning… Jag fattar det. Men ändå! De dagar jag hade hög feber låg jag i sängen och orkade inte äta eller göra någonting alls.

Alla utom 11-åringen Linnéa blev av med smak och lukt. Vi har tack och lov alla börjat få tillbaka dessa sinnen igen. Det är verkligen trist att inte känna någon lukt eller smak alls.

Både Emil och Linnéa är tillbaka i skolan. Skönt! Jag kände mig lite orolig för hur det skulle gå för Emil att komma tillbaka. Calle har däremot fastnat lite hemma men jag hoppas att han kommer igen samtidigt som jag gör det.

Till min glädje har min ljudbok fått fin bedömning på Storytel, jag är med i en artikel på engelska i en ny web-tidning och jag har under karantäntiden hållit min första digitala föreläsning via Zoom. Lite kul saker händer i livet ändå!

Annons

8 kommentarer

Under Vardag

8 svar till “Karantän

 1. Krabatmamma

  Jag råkade hitta din ljudbok bland bibliotekets ljudböcker och jag fastnade genast för den. Jag lyssnade koncentrerat men måste ta pauser då igenkänningen var för stor.
  Jag är ensamstående mamma med två superkids, en 15-åring med asperger och en odiagnostiserad tioåring med tydliga npf-drag. Femtonåringen gick i väggen för ett och ett halvt år sedan och har varit hemmasittare sedan dess. Jag kämpar för förståelse för lillebror, så att det inte ska gå likadant för honom. Men psykiatrin har svårt att tro mig och stöda mig, vilket känns skitsvårt. Skolan igen tror inget innan experterna har uttalat sig.
  Tack också för igenkänningen vad gäller att inte äta tillsammans vid matbordet. Vi gjorde det tidigare, men sedan storebrors burnout så har vi börjat äta i oilka rum. Tack för att ni vågar säga högt att vi inte är ensamma om det. Och tack för igenkänningen vad gäller selektiviteten i maten. Jag lagar ofta också tre olika maträtter för att vi har så olika behov vid maten.

  Gilla

 2. Lisa

  🤧💤🥰

  Gillad av 1 person

 3. 李淼

  Hej! Igår började jag lyssnade din ljudbok och reserverade din bok i biblan också. Otroligt duktig mamma! Jag tycker att jag kan lära mycket från dig! En fråga bara: Var kan vi se instruktionen om din föreläsning och hur mycket kostar det? Min son har fått sin diagnos- ASD nivå 1. Ta väl hand om dig själv och familj!

  Gillad av 1 person

 4. Eva i Dalarna

  Ojdå, har inte läst här på ett tag och totalt missat att ni var/är sjuka. Hoppas ni nu kryat på er ordentligt!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.