Allt eller inget

20160521_111524.jpg

C har alltid varit ”av” eller ”på” gällande intressen och aktiviteter. Ett tag var C fixerad av fotboll. Det var bara fotboll som gällde hela tiden. Hen pratade om fotboll och olika fotbollsspelare, hen gick upp tidigare och spelade fotboll i trädgården FÖRE skolan, hen ville gå på morgonfritids för att hinna spela med kompisarna innan skolan. Om kompisarna ville göra något annat än att spela fotboll så var C hellre ensam med sin fotboll än att tänka om och göra det som kompisarna ville. C var riktigt duktig på fotboll och kunde kicka upp till 100 och göra andra tricks och fintar. Tyvärr höll intresset inte i sig. C gick på fotboll i några år men det var inte hela den perioden som hen var totalt fixerad av det.

En period var det bara kickbike som gällde. C ville åka på gatan eller i skateparken hela tiden och kollade olika YouTube-klipp med skateboardtricks. Hen tjatade om nya och dyra kickbikes. Men sen dog den fixeringen…

MineCraft är ett intresse som var väldigt intensivt ett tag. Det finns fortfarande där till och från och C spelar fortfarande en del MineCraft men även andra onlinespel på datorn.

C hade en del specialintressen som liten också. Det var olika leksaker och gubbar som C kunde allt om.

Dessa olika intresseperioder brukar hålla i sig några månader. Sen byts de ut och det blir en intensiv period av något nytt. Datorn är det intresse som har hängt kvar längst.

Nu har C fått för sig att hen ska börja träna på Friskis & Svettis. Hen har knappt tränat alls sedan hen slutade på fotboll hösten 2014 (i samma veva som skolan slutade fungera, för hur ska man förklara att man klarar av att gå på träningar men inte till skolan…?).

C gick på Friskis & Svettis ett par gånger i höstas men det dog ut. Nu har C bestämt att hen ska träna med några kompisar. Hen var där i måndags och tränade och i tisdags var hen där och tränade två gånger. En gång mitt på dagen och en gång på kvällen.

Nu har C träningsvärk i hela kroppen så vi får se när nästa pass blir… 😉

Vi har försökt prata med C om att det är bäst att träna lite lagom. Kanske varannan dag. Men C får väl lära sig och hitta sitt eget lagom. Allt eller inget verkar vara det som gäller just nu! 🙂

20160516_191753.jpg

C måste hitta sin egen väg till ett ”lagom” som passar hen!

Annonser

9 kommentarer

Under Diagnos, Vardag

9 svar till “Allt eller inget

  1. Ping: Att hitta en möjlig väg | supermamsen

  2. Ping: Visioner och eftereffekter | supermamsen

  3. Ping: Mission impossible | supermamsen

  4. Ping: Några steg framåt | supermamsen

  5. Ping: Ännu en vecka har snart gått… | supermamsen

  6. Ping: Besviken | supermamsen

  7. Ping: Dagvill | supermamsen

  8. Ping: ”Många har ett specialintresse att falla tillbaka på!” | supermamsen

  9. Ping: Plus och minus  | supermamsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.