Ge oss utrymme!

bild bloggen familj 2 jpeg

Expressen ville publicera mitt inlägg ”Evigt ifrågasatt” på sin debattsida. Jag blev såklart jätteglad! Vår sida av myntet måste också få plats i media. Vi som kämpar och vi som får möta misstron och okunskapen.

Expressen ville ha med en bild på mig. Jag sa att till dem att jag tyvärr inte kan ställa upp med det då jag vill vara anonym. Jag lämnar ut min familj väldigt mycket i bloggen, framförallt C. Jag kan inte gå ut med namn och bild i media. Jag kan inte lämna ut C på det sättet. En 14-åring som har mått dåligt och kämpat i två år ska inte hängas ut i media. Jag förklarade det för Expressen och de sa att de inte publicerar anonyma artiklar på sin debattsida. Så det blir inget!

Vi som behöver synas och höras får inte chansen om vi inte vill exponera oss helt. Att jag inte vill gå ut med bild har ingenting att göra med att jag skäms eller tycker att det är pinsamt. Det har att göra med att jag har en skör 14-åring. Min 14-åring ska inte hängas ut i en tidning. Jag är stolt över hur vi har kämpat för att vårt barn ska må bättre. Jag är stolt över den kunskap jag försöker sprida genom denna blogg (som är en icke-inkomstbringande-egen-terapi-blogg). Jag kämpar på mitt sätt för att sprida kunskap och minska fördomar.

Att få plats och utrymme i en dagstidning hade givetvis varit bra för att motverka okunskap, men inte på kostnad av min familjs integritet.

Expressen har tydligen valt att slå ner på de som kämpar och detta är ett effektivt sätt att tysta oss. Vi får inte ta plats. Vi får inte utrymme.

Jag ifrågasatte varför ledaren var anonym om inte jag kan få vara det. Personen på Expressen som jag mailade med sa att ledaren är vad Expressen står för som tidning. Ännu mer skrämmande!  Expressen tror alltså att ”folk” söker diagnoser på sina barn för att kunna gå ner i arbetstid och söka vårdbidrag. PINSAMT EXPRESSEN!

Jag var upprörd efter Ledaren. Nu är jag ännu mer upprörd!

Expressen borde ge oss en bilaga där vi anonymt får dela våra berättelser! Vi är många som har berättelser att dela med oss av. Jag har läst många upprörda blogginlägg efter Expressens ledare. Rörande berättelser om barn och familjer som kämpar. Vi finns och vi är inte personer som vill gå på bidrag eller ha diagnoser på våra barn. Vi är familjer som har blivit ”tilldelade” ett utmanande föräldraskap och ett annorlunda familjeliv. Det är ingenting vi har valt men det är vårt liv och vi alla kämpar för att göra det bästa vi kan av den lott vi har fått i livet!

Ge oss utrymme!

Annons

15 kommentarer

Under Diagnos, förälder

15 svar till “Ge oss utrymme!

 1. Hej!
  Det gör mig upprörd att du inte får vara anonym! En fråga: Finns detta inlägg med under #människanbakom på Twitter? Pm inte, så skulle jag vilja lägga en länk till #männinskan bakom @ExpressenLedare. Men bara om det är OK för dig givetvis!
  Kram
  /P-L
  Livets Skiftningar

  Gillad av 1 person

 2. Om inte… ska det givetvis stå. Ibland springer fingrarna fel…

  Gilla

 3. Anna Koch

  Jag har delat. Och jag skrev också en uppmaning till alla att sluta köpa och läsa expressen. Att de försöker smutskasta oskyldiga minderåriga och att de inte är bättre än galningen i USA som vill bli president.

  Gillad av 2 personer

 4. Livets Bilder bad mig dela denna länk. Du är varmt välkommen att publicera dina inlägg även där!
  http://livetsbilder.blogspot.se/2016/08/nu-tar-vi-plats.html?m=1
  #människanbakom

  Kram
  P-L
  Livets Skiftningar
  (som också har en artikel om Människan bakom: https://wordpress2202.wordpress.com/2016/08/09/manniskan-bakom/ )

  Gillad av 1 person

 5. Så illa! Jag tycker du tänker helt rätt. Jag skrev också ett blogginlägg om deras ledare och skickade till Expressen – med namn och bild – men den ville de inte ha. De försvarade även ledaren. Skrev att det var viktigt att reflektera kring varför det ökar och att detta var en viktig bit. De förstår verkligen inte! Mitt inlägg:
  http://bergenek.se/kommentar-till-expressens-okunskap-om-npf/

  Gillad av 1 person

 6. Gunhild Jonsson

  Kan vara så att jag missar men var finns ditt inlägg till expressen att läsa? Jag tänker som så att om det är något jag kan stå för/bakom så har jag en idé!

  Gilla

 7. Ping: Gott Nytt År! | supermamsen

 8. Ping: Arg! Och orolig! | supermamsen

 9. Ping: Dubbla känslor  | supermamsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.