Jobbiga påminnelser

I brevlådan idag låg det ett brev adresserat till Calle. Jag gav Calle brevet och han öppnade det. I kuvertet låg det reklam om att beställa en studentmössa.

Calle har inga betyg alls från grundskolan och han går inte på gymnasiet. OM han hade gått på gymnasiet skulle han ha tagit studenten i vår.

Calles reaktion när han öppnade brevet blev ”Jaha, det här kan vi ju slänga. Jag behöver ingen sån!”. Sen gick han till sitt rum för att spela onlinespel med sina kompisar. Tyckte han att det kändes jobbigt? Blev han ledsen? Han visade inte det just då i alla fall.

Jag tyckte att det kändes lite jobbigt. Inte för att han har missat gymnasiet i sig, mer över att han missar ”studentvåren” och allt runtomkring. Jag tycker också att det kändes synd att brevet var adresserat till Calle så att han fick öppna det. Jag vet att han i perioder mår dåligt av att tänka på allt han har missat. Calle har nu praktik tre dagar i veckan och trivs bra. Att Calle MÅR bra är det allra viktigaste.

Emil går i 9:an nu och ska söka till gymnasiet snart. Just nu har han två betyg. Vi hoppas på några till i alla fall. Emil VILL verkligen gå på gymnasiet.

Ibland blir jag påmind om saker som känns lite extra i hjärtat. Det där brevet var en sådan sak.

Annons

8 kommentarer

Under Diagnos, Hemmasittare

8 svar till “Jobbiga påminnelser

 1. Annelie

  Det där känner jag verkligen igen…😢Det var en jobbig tid då jag ofta blev ledsen att det inte blev som vi förväntat oss, innan allt gick utför och vår son inte gick i 9:an alls och läste upp några betyg i individuella gymnasiet i vår hemort. Nu är han 24, läser en datakurs hemifrån, två em hemma Kl 13-16, samt 1,5 tim på hunddagis en em i veckan. Försäkringskassan påminner oss om att när han fyller 30 får han inte längre aktivitetsersättning.
  Vill inte tänka på det redan….

  Gillad av 1 person

 2. Joni

  Fick precis likandant brev till sonen häromdagen. Sonen reagerade på samma sätt. Taktlöst av företaget.

  Gillad av 1 person

 3. Johanna

  Förstår att det är jobbigt. Generellt är det problematiskt, tycker jag, att alla förväntas gå i takt med sin årgång. Det borde finnas betydligt större acceptans för att ta saker i individuell takt och även utforma utbildning efter eget intresse och begåvning. Galet att alla tvingas läsa 17 ämnen i grundskolan och inte får så mycket mer valfrihet på gymnasiet. Väldigt strikt vilka ämnen som finns på olika program och väldigt lite utrymme för att forma sin egen examen. I många andra länder är det helt annorlunda, man får tidigt välja vilka ämnen som intresserar en och som man vill läsa. Borde vara så i Sverige med! Alla ska inte tvingas gå i samma takt eller bli stöpta i samma form. Det är ju många som dessutom ångrar sitt gymnasieval, tex att de läst teoretiskt ”för att det ger mer valfrihet” men sedan bränner ut sig och definitivt inte vill läsa vidare sen. Slöseri. Man borde istället få välja kurser varje termin, det skulle motivera fler.

  Gillad av 2 personer

 4. Jag förstår att det känns, även om jag tog studenten. Men jag vet inte ens om jag har kvar min studentmössa, för jag vill inte bli påmind om den tiden i mitt liv. Vill inte minnas, helt enkelt.
  kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.