Vi lägger pussel

Bit för bit ska vi bygga ihop C!

Bit för bit ska vi bygga ihop C!

Ännu så länge har C varit på de saker vi har bestämt den här veckan. 🙂

Igår var maken med C hos en läkare för att följa upp medicineringen. C har anti-depressiva och en medicin mot restless legs (krypningar i benen vid stillasittande). Läkaren på BUP sa att restless-legs-medicinen kan ha depression som biverkning, dock väldigt ovanligt. Därför ville hon att C skulle träffa en annan barnläkare som kunde medicin bättre. Läkaren som de träffade igår hade sagt att det är bättre att vi pratar med läkaren på BUP för de är bättre på den typen av medicin för barn.
Men hallå? Finns det aldrig någon som kan ta ansvar? Vi blir runtskickade hela tiden! Verkar väldigt vanligt har jag förstått!

Idag var C och jag och skrev kontrakt med hemmasittarläraren (”Överföring av kunskap”, ”Mötet”, ”Överkrav”, ”Spelet”).
C ska tre dagar/vecka gå först en lektion på sin hemskola och sen direkt efter det cykla till ”hemmasittarskolan” och plugga där en timme. De andra två dagarna är det en timme på ”hemmasittarskolan” som gäller. Tanken är att sakta vänja C vid att plugga igen och att C ska få bättre självkänsla. Det finns några elever till där. Alla har olika anledningar till att de har blivit hemmasittare. Och alla har sina egna individuella scheman. Det är två personer som jobbar där. De har tillsammans behörighet i matte, NO, svenska och SO. Dessutom är en av dem utbildad beteendevetare. Det verkar jättebra! Planen är sen att C ska öka tiden på hemmasittarskolan för att sen sakta flytta över timme efter timme till hemskolan. Det blir lite som att lägga ett pussel. Att leta efter bitar och sen sammanfoga dem.

C är orolig men jag märker ändå att hen är lite nöjd med att det finns en metod och en plan. Om C lyckas ta sig dit enligt plan återstår att se. Hemmasittarläraren sa att det viktiga är att C tar sig dit varje dag nu i början. Själva pluggandet får komma sen. HOPPAS NU ATT DETTA FUNGERAR! Jag börjar nästan hoppas och tro lite för mycket på den här planen. Orkar inte med bakslag!

Idag har C varit och tränat på Friskis & Svettis också. Jätteskönt att C har kommit igång lite! Jag blir så glad för alla små framsteg.

Nu ska vi leta efter bitar och lägga pussel! 😉

Annons

1 kommentar

Under Diagnos, Hemmasittare, Skola

Ett svar till “Vi lägger pussel

  1. Ping: På väg! | supermamsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.