Imorgon börjar spelet igen

wpid-20150927_103738.jpgDet har varit en skön spelfri helg men imorgon börjar spelet igen.

I helgen har jag varit på tjejmiddag med några kollegor. Det var jättetrevligt! I några timmar kunde jag slippa snurren och oron och koppla av.

På sistone märks en stor oro i ett par Facebook-grupper jag är med i för nya LVU-lagen som eventuellt kommer att träda i kraft. Det ska bli lättare för myndigheter att omhänderta barn om de bryter mot normen. Jag vet inte exakt vad det innebär men att inte gå till skolan är ju helt klart normbrytande. Dock undrar jag om ”dom” förstår hur mycket vi föräldrar kämpar hela tiden för att hjälpa och stötta våra barn. Vi försöker vara superföräldrar. Vi gör allt! Det vore ju bra om ”dom” lade mer kraft på att hjälpa de barn som faktiskt inte har fungerande föräldrar.

Jag har varit ”duktig” och bokat tid hos en psykolog. Jag har tänkt på det länge men inte kommit till skott. Jag skriver ju av mig här i bloggen och jag pratar med vänner men jag tror att det  kan vara bra för mig att prata med någon utomstående.
Jag skuldbelägger mig själv väldigt mycket. Kunde vi ha hjälpt C tidigare? Jag hinner inte med syskonen… Jag hinner inte med maken… Jag hinner inte med jobbet… Jag hinner inte med mig själv…

Imorgon har C ett läkarbesök inbokat för att följa upp medicineringen och på tisdag ska C skriva kontrakt med hemmasittarläraren. Det är bara att hoppas att veckan kommer att fungera!

Jag önskar så att vi kunde få slappna av någon gång. Att vi kunde få lite flyt… Att näsan kunde få vara över vattenytan lite och att det inte vore så tungt att simma.

Och jag skulle vilja ändra på spelreglerna…

Annons

6 kommentarer

Under Diagnos, förälder, Hemmasittare, Vardag

6 svar till “Imorgon börjar spelet igen

 1. Pernilla Tyrfors

  Sänder en tanke och hoppas, hoppas att veckan blir okej…

  Gillad av 1 person

 2. Camilla

  Håller tummarna , själv har jag ett möte med lärare o fritidspersonal om min dotter som vi skall på utredning med snart!!! Jag märker mer o mer att hon inte är så förtjust i att gå till skolan , det är som att hålla i en handgranat på morgonen och inte släppa taget (om henne) fören hon är ute ur dörren först då pustar jag ut . Då åker jag till jobbet (tur att jag kan styra annars hade jag definitivt varit sjukskriven. Hon gick ju inte på skolavslutning etc etc
  Har i alla år kämpat med hennes humör och för oss konstiga sätt att bete sig på . Men denna lilla tjej har väl varit så duktig på att gömma sig offentligt och kraschat när hon kommer hem…

  Efter att ha hittat Svenny Kopp och alla ni fantastiska föräldrar som bloggar om detta förstår jag nu att det är som jag alltid har trott och kommer nu kämpa med mer kött på benen . Känner igen så mycket i din blogg …..Kram o lycka till Jag undrar varför det skall behöva gå så långt innan de skolvägrar innan alla andra ( BUPskolpersonal etc )reagerar , om det nu kommer fungerande föräldrar utan några större anmärkningar och klagar i 6 år på att deras barn är ohanterligt hemma skall det inte uppmärksammas fören det är försent och barnet är utbränt. Jag har ju haft utbildad peronal och gått o pratat med varför kan de inte det jag nu förstått som ändå inte jobbar med barn ……………. Märkligt mycket märkligt

  Gilla

 3. Tack för pepp!
  Ja det är märkligt. Jag frågade Cs personal för flera år sedan om de trodde att hen hade mer svårigheter än andra barn. Personalen tittade på mig som fågelholkar. Dom fattade ingenting.
  Det kan nog vara till vår nackdel ibland att våra är så bra på att hålla ihop utanför hemmet.
  Stor kram till dig och lycka till med mötet!

  Gilla

 4. Camilla

  tack det behövs, måste vara stark nu !

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.