Bakslag blev framsteg

Framsteg! :)

Framsteg! 🙂

Igår skulle C först gå en lektion på hemskolan och sen en lektion på hemmasittarskolan. C fick en låsning igår och lyckades inte ta sig till hemskolan. MEN nu finns det en ny möjlighet. Hemmasittarläraren har sagt till C att om hen inte lyckas ta sig till hemskolan ska C ta sig direkt till hemmasittarskolan i stället. Och det gjorde C! Hen var där en timme igår 🙂

Idag väckte jag C. Morgonen började lovande men efter frukost sprang C och slängde sig på golvet mellan soffan och soffbordet igen (”Spelet”). Jag visste återigen inte hur jag skulle förhålla mig. Jag testade att göra som förra gången och sa lite klämkäckt ”Kom nu går vi!”. Men idag fungerade det inte. C grät och sa att hen inte orkar gå idag. Att hen behöver en vilodag. Att det blir för mycket. Jag kände ”NEEEEEEEEEEJ! Inte bakslag nu! Vi är ju på gång!!!”.

Jag ringde hemmasittarläraren och förklarade läget. Han sa att jag skulle åka till jobbet och att han skulle åka hem till C och prata. Han sa ”Lägg ner skolpratet ett tag. Det är så laddat när ni pratar. Jag tar över nu!”. Åh vilken skön känsla! Vi är inte ensamma i detta längre. Det finns någon som förstår och som hjälper oss. Jag känner en enorm lättnad!

På jobbet fick jag ett sms från hemmasittarläraren. Det stod ”Jag har pratat med C. Hen vill inte förlora sin plats på hemmasittarskolan så hen kommer att följa kontraktet och är på väg till oss nu”. Vilken lycka! C var där en timme idag med.

På eftermiddagen var C med en kompis på Friskis & Svettis igen. Skönt att C har kommit igång lite!

Det har öppnats en dörr. Imorgon är planen att C ska vara en lektion på hemskolan och sen en timme på hemmasittarskolan. Men om C inte klarar hemskolan kan hen cykla direkt till hemmasittarskolan. Det är ju toppen! Hoppas nu att C lyckas ta sig iväg imorgon igen!

Tänk att bakslag kan bli framsteg! 🙂

Annons

4 kommentarer

Under Diagnos, Hemmasittare, Skola

4 svar till “Bakslag blev framsteg

  1. Camilla

    👏👏👏

    Gillad av 1 person

  2. Ping: På väg! | supermamsen

  3. Ping: Roten | supermamsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.