Parallella processer

wpid-20151117_085804.jpg

Det pågår flera parallella processer i vårt hus.

Cs återgång till välmående och skolgång
Detta är den process vi har kämpat med länge. Det går upp och ner. Vi testar olika saker och kämpar på. Vi försöker få C att öppna sig och sätta ord på sina känslor. Framförallt kämpar vi med att C ska ta emot den hjälp som erbjuds.
Vi känner en enorm press från skolan som pratar om skolplikten och om föräldrarnas ansvar att se till att barnet är i skolan. Det som är svårt är att skolan vill skynda på och vi vill ta det i lite lugnare takt.
Idag är C hemma förkyld. Det kändes skönt att messa hemmasittarläraren med ett ”giltigt” skäl till att C inte kom dit just idag. Jag har försökt få C sjukskriven för utmattning men det gick inte. Det är bara att kämpa på…

Fånga upp 10-åringen innan hen faller
Vår 10-åring har kommit i kläm (trots att vi tycker att vi verkligen har försökt tänka på att hen inte skulle göra det).
Hen uppvisar en stressreaktion med magont och vill inte gå till skolan. Vi kämpar med att bygga upp 10-åringen och ge hen positiva känslor och upplevelser. Jag och 10-åringen har börjat spela badminton tillsammans. Maken och 10-åringen har varit och klättrat. Jag och 10-åringen har anmält oss till en kurs för syskon till barn med asperger. Vi ska inte tappa ett barn till!

Stimulera 6-åringen
Vi har en aktiv 6-åring som tar mycket plats. Hen behöver hitta på saker och få stimulans. Annars blir hen arg och ledsen. Vi försöker hinna med att göra saker med 6-åringen. Spela spel, rita, gå skogspromenader (hen älskar skogen!), bjuda hem en kompis osv. Just nu har 6-åringen ett stort behov av närhet så vi låter hen sova i vår säng varje natt.

Min och makens utmattning
Jag är sjukskriven 100% på grund av all stress och press. Även maken är delvis sjukskriven nu. Någonstans mitt i kaoset måste vi försöka hitta tid för oss att bygga upp orken. Att ge oss själva syre så att vi har något att ge… Att hålla ihop vårt äktenskap som hela tiden får komma på undantag. Vi hade barnvakt i fredags och gick ut och åt med vänner. Förra helgen var maken och jag på teater och bodde en natt på hotell. Det var verkligen skönt!

Alla dessa parallella processer suger mycket energi! Men det är bara att kämpa på. Vad skulle vi annars göra?
Det här är vårt liv!

Annons

7 kommentarer

Under Diagnos, förälder, Hemmasittare, Stress, Syskon, Vardag

7 svar till “Parallella processer

 1. Camilla

  Usch va jobbigt ni har det , men som sagt vad skall man göra inget val! I morgon skall jag o min man till bnk o få en sammanställning av vad de har kommit fram till under utredningen på vår dotter. Jag är jättespänd väntat i flera år på detta!!!!!! Kram till er

  Gilla

 2. Camilla

  Hej! Nu kommer vi från Bnk och jag är helt slut, lättad . Rädd, orolig förhoppningsfull vår lilla flicka har Autism de säger bara autismspektrat nu . Jag har ju känt det på mig det senaste o tänk att jag fått kämpa nästan 7 år för att få denna förklaring…. Men nu börjar jobbet ! De va jättebra och skall ha skolkonferans och pedagogen vi pratade med tyckte absolut skolan skall anpassa sig mer även om de inte sett något? Men det återstår att se .. Vet ju hur himla mycket ni abdra får kämpa för att bli förstådda😱 vi skall dit nästa vecka för att få mer kött på benen och sedan skall vår Dotter med för att få en förklaring av hennes svårigheter ! Hon skulle nog bara hålla för öronen om jag skall försöka förklara puh nu börjar anpassningen på riktigt ….. Kram till er o vi får fortsätta kämpa för våra älskade barns skull!!!

  Gilla

 3. Camilla

  I går var jag så trött så att jag inte kunde sitta upprätt efter mötet med psykologer etc , I dag kommer jag inte ens ihåg vad de sade o vilka som va hens svårigheter och styrkor ??? Fast det vet jag ju, de pratade om vårdbidrag etc etc nu blir det mycket att sätta sig in i .

  Försäkringskassan strular också om min sjukskrivning och vill veta vad xakt jag inte kan jobba med …. Har ju eget men för f.. jag kan inte träffa kunder för jag är inte trevlig jag kan inte ta beslut för det snurrar i mitt huvud och jag kan knappt bokföra för jag kan inte tänka , tror inta att läkaren förklarat min situation så jag får ringa till försäkringkassan också….

  I dag fick vi inte iväg dottern hon fick ett utbrott när hon insåg att en docka som hon i sista stund sprang in o hämtade i rummet ( ej planerat) inte fick plats i hennes ryggsäck då va det kört…….Kaos direkt.

  Min mamma o min syster har varit hos oss i 2 dagar och det har gått bra 2 morgnar då jag o min man åkt iväg tidigare för att vi hade viktiga möten. första morgonen gick jättebra enligt Mamma hon kom iväg ,2:a morgonen fick hon ett litet utbrott o tänkte inte gå till skolan sade hon men jag o min man åkte o min syster o min mamma va kvar o då hade hon till slut gått upp o klätt sig när mormor kom in till henne,,,,, Hurra!

  Men i morse va vi hemma och mormor o min syster skall åka hem , då kraschade hon.
  Vi hade bestämt att mormor och mosters hund o dottern skulle promenera till skolan så mormor stod o väntade vid ytterdörren men då hände ju detta med väskan…….Mormor sade hejdå till henne när hon satt i sitt rum ( skolan hade redan börjat o de skulle åka hem) Nu åker vi får jag ge dig en kram , _bryr mig inte svarade hon…………….

  Min Mamma i all välmening sade till mig att det gick ju bra i går kanske ni skall låta henne klä på sig själv etc etc etc o ja vi har provat det Mamma .

  Men jag förstår att de tänker så att vi gör fel och att det är oss föräldrar men det kan ju också va så att vår dotter orkade 2 mornar i rad då vi inte fanns hemma att hålla ihop sig,,, meninte en 3:e morgon . Eller så skulle ju dagen se lite annorlunda ut eftersom Mormor och Moster och hunden skall hem i dag!

  Ja du vet man analyserar och vänder på allt vad är vad , är det för att vi är hemma är vi inte bra för vår Dotter etc etc etc

  Shit va det tar krafter , nu skall jag egentligen bokföra men jag kan inte sluta tänka på vad skall vi göra …….
  Hoppas det gått bra för er idag …. Kram

  Gilla

  • Tack! C hemma förkyld idag. Vi siktar på imorgon.
   Ja man vänder verkligen ut och in på sig. Analyserar och funderar. Tyvärr finns inga enkla svar. Det är verkligen kämpigt.

   Hoppas att det går bättre imorgon för er ❤
   Kram

   Gilla

 4. Ping: Processen | supermamsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.