Ett dilemma

(bilden är från Messenger)

(bilden är från Messenger)

Vi har ett problem. Vår plan är att åka till Skara sommarland i sommar. Vi hade tänkt åka förra sommaren men C fixade inte det så det blev inte av. Syskonen, framförallt 11-åringen, blev väldigt besvikna.

I år ska vi göra ett nytt försök. C mår bättre nu. Problemet är dock fortfarande att C ibland har svårt för att ta sig hemifrån. C har sagt att hen vill åka dit i år, att hen klarar det. Men vi kan aldrig veta säkert att det fungerar DEN dagen. Med andra ord kan C få en låsning precis när vi ska åka och så kommer vi inte iväg i år heller. Vi ska åka dit på vägen till en stuga vi ska låna, så det fungerar inte att dela upp familjen heller. Det är några timmars körning.

Om vi förbereder C och det inte blir av pga sjukor eller dåligt väder så kan det också bli jobbigt. Om C är inställd på något som hen vill så kan hen reagera starkt om det inte blir av. Om vi inte förbereder C alls så kan det bli en låsning.

Om vi pratar med syskonen så kan de bli besvikna om det inte blir av i år heller. Samtidigt vill vi att de ska ha något att se framemot…

Hur ska vi göra?

Annons

5 kommentarer

Under Anpassningar, Ångest, Semester, Syskon

5 svar till “Ett dilemma

 1. E

  Går det att göra en dagstur när ni kommit till stugan? Antingen kan hela familjen åka, eller så kan C stanna i stugan med en av er föräldrar den dagen. Vet inte om det är att åka iväg hemifrån eller gå på sommarlandet som är svårast för C?

  Gilla

  • Det är komma iväg hemifrån. Den övergången är svår för C. Det är tyvärr lika många timmar till Skara från stugan vi ska låna som hemifrån oss… Tack! Vi får se hur vi löser det.

   Gilla

 2. segerhuvan

  Knepigt.. Känner igen hur vår dotter kan reagera. Jag skulle nog försöka förbereda så gott som möjligt, och hålla tummarna hårt för att inga sjukdomar eller annat kommer i vägen. Lycka till!!

  Gilla

 3. Ping: Det blir som det blir… | supermamsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.