Sommarlovet kan behöva struktur, förutsägbarhet och rutiner, underlättar för alla barn, speciellt de med adhd, asperger, autism…

Delar någon annans kloka tankar! 🙂

Prestationsprinsen

Sommarlov! Det är lätt att halka ur rutinerna då det är lov. De yngre barnen har kanske fritids eller går kvar på dagis, men allt skakas om. Det blir någon extra dag ledigt. Helgens ljusa kvällar håller alla uppe.. Lite inspiration för att hitta struktur i ledigheten: sommarbullarDrottningen har upptäckt att rutiner är ett bra sätt att få in struktur och förutsägbarhet. Och det gäller att hålla kvar vi dem även på lovet. Då vet Prestationsprinsen vad som ska hända så strukturen och förutsägbarheten kommer gratis. Dessutom blir rutinen en vana så det blir inte så mycket tjafs om det är något mindre skoj, som att duscha eller plocka i ordning på rummet. Det är extra viktigt så här på sommarlov och semester. Att hitta vanor som får vardagen att fungera på ett bra eller någorlunda eller mindre katastrofalt sätt… När mycket är nytt och annorlunda, kanske resor eller besök, så kan man…

Visa originalinlägg 626 fler ord

Lämna en kommentar

Under Lånade kloka tankar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.