Ny spelplan

wpid-20151014_172133.jpg

Igår var en mindre lyckad dag.


C blev hemskickad för att hen inte hade ätit frukost. C var besviken på hemmasittarläraren. Det  var svårt för C att lyckas ta sig dit igår så jag kan förstå C.

Jag hade ett långt prat med hemmasittarläraren igår och han förklarade hur de tänker. Att vi måste bryta Cs mönster. Att C måste få viljan inifrån. Att bakslag nu kan vara bra (istället för sen) och att sen med ny kraft jobba vidare. Hemmasittarläraren har bra koll och erfarenhet av diagnoser. Jag känner efter samtalet att jag verkligen tror att de vet vad de gör och att jag kan backa. Superskönt!!!

Hemmasittaräraren sa att hemmasittandet har tagit tid att befästa och att det tar lika lång tid att bryta. Alltså får vi räkna med minst ett år för C.

Hemmasittarläraren sa att vi ska ligga lågt med hemskolan (den högstadieskola C går på) och lägga fokus på att bygga upp med mer timmar på hemmasittarskolan och bryta Cs hemmasittande där. Efter det kan vi flytta timmar till hemskolan.

Det är en ny spelplan nu och jag är inte med i spelet på samma sätt längre. Spelet pågår mellan C och hemmasittarläraren nu. Jag kan backa och bara säga ”Det får du ta med hemmasittarläraren!”. Det är väldigt skönt att slippa förhandlingen och det blir lättare för mig att hålla mig låg-affektiv.

Idag var C på hemmasittarskolan i drygt 30 minuter. Hen skulle ha varit där i två timmar. C var fortfarande arg på läraren.

Jag är glad att C i alla fall hade motivation nog att ta sig dit och argumentera och vara arg. Bara det är ett gott tecken.

Imorgon siktar vi på två timmar.
Ny spelplan. Jag backar.  🙂

Postat med WordPress för Android

Annons

1 kommentar

Under Uncategorized

Ett svar till “Ny spelplan

  1. Ping: Tvära kast | supermamsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.