Dubbla budskap

Vi bryts sönder av samhället känns det som... :(

Vi bryts sönder av samhället känns det som… 😦

”C måste få ta det lugnt!”

”C måste komma varje dag!”

”C måste jobba när hen är här!”

”Det är bra om C kommer hit i alla fall!”

”Vi gör en orosanmälan till Socialtjänsten grundad på Cs låga närvaro!”

”Vi skickar hem C om hen inte jobbar!”

Hur är det meningen att vi ska förhålla oss till allt detta? Det är dubbla budskap hela tiden.
I morse var C trött och låg. Jag lyckades trots detta få iväg hen till hemmasittarskolan. Hen skulle vara där i 3 timmar men hade blivit hemskickad av läraren efter 1,5 timme för att hen inte hade orkat jobba. C var arg och ledsen när hen kom hem. Det kan jag förstå! Och jag känner mig sur. Det tog mycket möda för mig att lyckas i morse och så skickar läraren hem C.

Förra veckan sa skolan att de måste göra en orosanmälan till Socialtjänsten baserad på Cs låga närvaro. Lite dubbelt då när det är skolan som skickar hem C…

Och dagen blir bara bättre och bättre. Maken hade fått ett telefonsamtal från skolsköterskan på 10-åringens skola. De ska göra en orosanmälan till Socialtjänsten på 10-åringen för att vi ska få hjälp. Av VÄLVILJA säger hon. Jaha, tack så jättemycket! Skolan har inte kallat oss till ett enda möte angående 10-åringens mående. HUR kan det vara av välvilja? 10-åringen är mer i balans nu när jag är hemma. Jag hämtar lite tidigare från fritids, vi umgås mer…

Just nu känner jag bara för att dra täcket över huvudet och gråta. Jag är så ledsen och trött på allt detta. Jag vill byta liv med någon. Allt är så sjukt orättvist!

Kan vi inte få läka ifred? Vi är ju i en process som sakta går framåt. Jag vet snart inte vad jag ska ta mig till…

Jag är sjukskriven för bland annat sömnsvårigheter och magont (IBS). Skolans så kallade ”välvilja” lär knappast göra mig bättre.
Jag orkar inte kämpa i motvind hela tiden… 😦

Annons

6 kommentarer

Under Diagnos, förälder, Hemmasittare, Skola

6 svar till “Dubbla budskap

 1. Camilla

  Fy vad tråkigt att det är sådan motvind nu när ni ändå känner att C kommer iväg och 10 åringen mår lite bättre. Himla dumt att skicka hem C när hen äntligen iaf kommer iväg. Hoppas hoppas att du hittar lite kraft snart men förstår att du känner dig helt maktlös o frustrerad. Många styrkekramar till er.

  Gillad av 1 person

 2. Tack för kramar!
  Känner mig bara helt uppgiven och tom.
  Trött…
  Kram och hoppas det går bra för er!

  Gilla

 3. Cia

  💞 Du har 3 alternativ
  Ge upp
  Ge efter
  Eller kämpa vidare!
  Vet att det kan vara svårt men du har fått detta livet för du klarar av det💕
  Kämpa vidare! Styrkekramar till er💖

  Gilla

 4. Ping: Turbulent vecka | supermamsen

 5. Ping: Ett dygn i mitt liv | supermamsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.