Bästa semestern! (peppar peppar…)

Det känns så oerhört skönt för nu sätter jag mig här framför datorn för att skriva ett positivt inlägg. Många inlägg i min blogg är riktigt tunga, därför känns det så härligt att få skriva något lätt och bubblande, något glatt. Det är lite läskigt att skriva något positivt så jag lägger till – peppar peppar!

Hittills är detta den bästa sommarsemestern jag och min familj har haft. I alla fall vad jag kan minnas. Vi har varit på en charterresa för första gången sedan 2010 och det har gått jättebra. Jag hade fixat bildstöd till Linnéa inför flygresan. Hon var lite orolig innan men tack vare bildstödet gick det hur bra som helst. Hon tittade på bildstödet både dagen innan vi skulle åka, på flygplatsen och på flygplanet. Jag hade även visat henne ett Youtube-klipp med hur det låter och ser ut i kabinen på flygplanet. Linnéa kan ibland bli rädd för ljud.

Bildstödet är gjort i http://www.widgit.com

Hela familjen mådde bra under resan. Vi bodde på ett hotell med flera pooler och nära till havet. Det var all inclusive vilket fungerade bra för alla. Inga låsningar och knappt något tjafs mellan barnen. Till och med Emil vågade prova ny mat. Ofta har han jobbigt att gå på restaurang. För ett par år sedan hade denna resa inte varit möjlig för oss att genomföra. Vi hade inte vågat boka något med tanke på Calles låsningar och allt tjafs mellan barnen.

En annan sak som fungerar bra denna semester är våra måltider. När vi var iväg på vår resa åt vi alla måltider tillsammans och sedan vi kom hem har vi ätit middag tillsammans nästan varje dag. Barnen har inte ens sagt att de vill äta i sina rum. Fantastiskt!

Sedan vi kom hem har vi haft det riktigt bra. Vi har sjungit ”Singstar” (PS3) hela familjen. Så himla mysigt. Vi har också varit iväg och badat och då kände jag att jag faktiskt var en av dem som hade det lugnt och skönt på stranden. Några fick jaga sina småbarn och andra fick stävja syskonbråk. Mina barn badade och hade kul tillsammans med maken. Själv är jag en badkruka 😉 Jag badade i alla fall när vi var utomlands då vattnet var varmt.

Barnen har också spelat UNO med varandra och spelat basket. Mina barn har glädje av varandra! Hur stort är inte det? För bara två-tre år sedan trodde jag inte att detta skulle vara möjligt. Då gick tillvaron mest ut på att dela på barn som bråkade och/eller provocerade oss. Det var innan jag lärde mig mer om lågaffektivt bemötande vilket tyvärr också ledde till att maken och jag ofta gjorde så att konflikter eskalerade eftersom vi själva inte kunde behålla lugnet.

Visst, mina barn har sina svårigheter och livet är inte helt smidigt. Vi har ett par veckor kvar på semestern som jag hoppas ska flyta på lika bra som hittills.

Just nu njuter jag!

Annons

12 kommentarer

Under ADD, ADHD, Anpassningar, autism, förälder, Semester

12 svar till “Bästa semestern! (peppar peppar…)

 1. Det låter så härligt, och jag förstår att ni verkligen, verkligen behöver det, allihop.
  Fast samtidigt finns ju nojan där. Jag skulle tänka så här; OM det blir bakslag, så har vi allihop ändå klivit många, många steg uppåt på måbrastegen. Ramlar vi ner, så börjar vi mycket högre upp, och vi kommer inte ramla så långt. Bara till dit där det var ändå var bra. När vi börjar klättra igen så gör vi det från en mycket bättre position.
  Sen har ju dina barn alldeles egna erfarenheter nu av kul syskon, bra familjeliv, trivsel och samvaro. Det kommer de kunna dra nytta av alldeles själva.
  Så koppla av nu, och bara njut! Du får det!!

  Själv njuter jag av att H äntligen tog sitt körkort, dan innan sin 24-årsdag.
  Så jobbigt innan, så att han stimmade nästan oupphörligt, men sen gick det ändå jättebra.

  Gillad av 1 person

 2. Anna Melin

  Så glad jag blir för er skull 💕 härligt! Njut av varje stund – ni är såååå värda det.
  Kram 💖

  Gillad av 1 person

 3. Camilla

  Härligt att läsa. Va glad jag blir för eran skull. / Camilla

  Gillad av 1 person

 4. Eva i Dalarna

  Jättekul! Glad för er ❤

  Gillad av 1 person

 5. Emily

  Blev så glad av ditt inlägg! Härligt att läsa om er fina sommar tillsammans☺🌼

  Gillad av 1 person

 6. Anna

  Åh vad roligt att höra!!! ❤️❤️❤️

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.