Ett litet genombrott

wpid-20150907_174421-1.jpg

I förrgår kom C inte iväg till skolan på morgonen. Läraren har sagt att C får komma senare om hen vill. Plötsligt klockan 11 sa C att hen ville gå till skolan. Jag blev jätteglad och fixade en snabb lunch till C och ringde läraren.

Läraren sa då att hela gruppen var på utflykt med matsäck och att C istället kunde komma direkt till utflyktsstället.
Då låste sig C. Hen hade varit helt inställd på att sitta och plugga i skolans lokaler i två timmar. Nu när det plötsligt blev annat på agendan så gick det inte.

Jag kan fortfarande känna mig förundrad över att varken C eller vi föräldrar får information om sådant. C var inte i skolan i måndags, men då kunde ju läraren ha ringt eller messat och berättat om utflykten. Men jag hoppas att det är det som blir den stora skillnaden i höst! Att C kommer till en skola där de har ”rätt” tänk och kunskap om autism och där eleverna förbereds  mer.

Istället för skola fick jag med mig C på en 4 kilometers promenad. Helt otroligt! 🙂 Vi gick och pratade i solen och C var så nöjd.

Jag skulle sen hämta syskonen på deras skola (som är Cs gamla skola där C kraschade). Det var Fritidshemmets dag i förrgår så jag hade lovat syskonen att komma och titta lite på eftermiddagen. Då sa C att hen ville följa med! Detta är stort! C har inte satt sin fot där sedan kraschen i 6:an.

Vi gick runt på skolgården och tittade. Några lärare kom fram och kramade C. C log och såg glad ut. Syskonen såg stolta ut över C. Jag kände mig stolt som en tupp! Syskonen åt sockervadd och hoppade i hoppborg. Jag tog ett kort med alla tre med på bilden och jag kan säga att det var inte igår. Vi var på skolgården i en dryg halvtimme.

Jag tror att C växte i detta och att det var ett viktigt avslut som blev positivt. C gick ju inte på skolavslutningen i 6:an. Den skolan har varit en ångestladdad plats.

Kanske är detta ett litet genombrott…

20160510_160630.jpg

Annons

5 kommentarer

Under Ångest, Diagnos, Hemmasittare, Skola

5 svar till “Ett litet genombrott

 1. Jeanette Åbom

  Små steg är också steg
  Min son ville cykla till skolan idag och det var han själv som sa att han ville göra det. Och det känns som det var ett steg framåt …
  Ha en fin dag
  Tack för att du skriver ❤️

  / Jeanette

  Gillad av 1 person

 2. Camilla

  Hoppas verkligen att detta är starten till något nytt i Höst , kram på dig !
  Vi kämpar vidare och har varit på en liten utbildning inom Autism och möter andra föräldrar i liknande situationer som känns verkligen bra, men ändå sorgligt att så många har så jobbigt med att få rätt hjälp och får vänta så länge på att något händer överhuvuvudtaget.

  Gilla

 3. Ping: Ska Sverige ha skolor för att ett land SKA HA skolor eller ska Sverige ha skolor för att Sveriges barn ska gå till skolan och få en bra utbildning? | supermamsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.