Nya upplevelser

På sista tiden har det hänt en del saker som är lite nya för oss föräldrar. Saker som jag tror många föräldrar tar för givet. Det gör dock inte vi. Vi är i lite av ett glädjerus faktiskt.

Det ena är att Linnéa (från och med nu skriver jag namn (inte deras tilltalsnamn), har namn i boken och säger han/hon i podden 😉 ) har börjat cykla till och från skolan själv. Detta är helt nytt för oss. Varken Calle eller Emil har gjort det. Calle hade en period då han var väldigt fotbollsfixerad. Då cyklade han hemifrån själv tidigt på morgonen. Detta höll dock inte i sig. Emil cyklade själv i höstas innan den nya kraschen. Linnéa är 10 år och att hon cyklar själv är fantastiskt. Vilken frihet att slippa stressa och hämta efter jobbet. Det är däremot lite tråkigt att inte längre ha den dagliga kontakten med hennes pedagoger. Det är gångväg nästan hela vägen till skolan och tar ca. 5 minuter att cykla.

En annan sak som Linnéa har gjort den här veckan är att laga middag. Hon sa att hon var sugen på pasta med ost- och skinksås en dag. Maken och jag var så trötta och initiativlösa. Jag sa ”Gör det då!” och hon gjorde det! Med endast lite hjälp lagade hon hela middagen. Det har aldrig killarna gjort fast de är 17 och 14 år.

Killarna har varit utanför huset lite mer den här veckan. De har spelat basket på tomten och cyklat och badat. Till och med Emil följde med Calle och hans kompis och badade. Calle har dessutom varit iväg och fiskat med en kompis ett par gånger. Det är så härligt när de kommer utanför huset och gör saker.

Jag fick dessutom med mig Emil till frisören. Han har behövt klippa sig i flera veckor. Äntligen blev det av!

Det märks att sommaren är vår tid. Hela familjen blommar upp. Värmen, ljuset, grönskan och blommorna är välgörande för kropp och själ.

Midsommar ska vi fira på landet. Sen jobbar jag ett par veckor till innan det är dags för semester. Jag ska försöka minska lite på min skärmtid under sommaren så jag vill passa på att önska er alla en glad midsommar och en riktigt skön sommar! Jag lär inte hålla mig helt borta men jag ska försöka att inte vara på nätet i samma utsträckning som vanligt.

Ps Hade ni gissat rätt på mina barns kön? 😉

Annons

12 kommentarer

Under Diagnos, förälder, Förståelse

12 svar till “Nya upplevelser

 1. Tack, och ha en härlig, härlig sommar själva!
  Jag hade gissat rätt på Calle och Linnéa, men inte kommit fram till en gissning på Emil.
  Jag blir glad av att höra att grabbarna har tagit sig ut och gjort roliga saker. Det är det viktigaste av allt i livet; att trivas och må bra.

  Sen tänkte jag klargöra en sak. Jag har ju ofta pratat om folkhögskola, och i nåt du skrev fick jag plötsligt insikten att du kanske trodde att jag menade istället för skolgång NU.
  Men det jag menar är att när måendet är okej, ja då finns folkhögskolan där. T kom iväg när hen var 22. H fyller 24 i sommar, och har börjat lyssna på mitt prat om folkhögskola. Jag har visat Bäckedals fhsk, där man kan lära sig att bli småbrukare eller lära sig gamla hantverk, som skinngarvning, växtfärgning, knuttimring, smide etc. Praktiska kunskaper till händerna. Allt behöver inte hända i huvudet.

  Glad sommar till hela familjen.

  Gilla

 2. Anci

  Nä, trodde faktiskt att alla dina barn var tjejer 😘 Även fast min son är så lik din äldsta men oftast när det är så brukar det handla om tjejer 😉 Så kul att få namn på dem och lycka till med boken. Du har hjälpt mig massor med dina texter ❤

  Gillad av 1 person

 3. Carola

  Trodde det var tre killar 😊 men som vanligt mycket igenkänning. Det mesta funkar bättre den här tiden. Små steg för andra är stora för oss. Son snart 18, har ätit hos våra vänner utan oss, han har alltid tackat nej, och varit ut på lunch med annan ny kompis 😍

  Gilla

 4. Carola

  😊Trodde det var tre killar men som vanligt mycket igenkänning. Det mesta funkar bättre den här tiden. Små steg för andra är stora för oss. Son snart 18, har ätit hos våra vänner utan oss, han har alltid tackat nej, och varit ut på lunch med annan ny kompis 😍

  Gillad av 1 person

 5. Nina

  Härligt!
  Önskar dig och din familj en fin sommar! Kram!

  Gilla

 6. Lisa

  Kul att du frågade om vi läsare gissat rätt på kön. Jag trodde L var en pojke och E en flicka. Och jag trodde rätt med att C var en pojke.

  Gillad av 1 person

 7. Mmm jag gissade rätt…

  Glad midsommar! 🌸

  Gillad av 1 person

 8. Åsa

  Jag har hela tiden tänk på din din äldsta som en pojke, helt enkelt för att han låter så lik min son. L trodde jag också var pojke, medan E har känts mer diffus. ❤️❤️❤️

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.