Sjuk eller inte?

Eftersom två av mina tre barn har hög problematisk skolfrånvaro känns det som om jag helt har tappat förmågan att bedöma om de är sjuka eller inte. Idag är Linnéa hemma. Hon klagade på både halsont och magont i morse. Jag kände mig skeptisk ”Är du verkligen så sjuk att du måste vara hemma? Du kan prova att gå och ringa mig om du mår sämre!” Linnéa började gråta ”Mamma, jag mår inte bra…”

Jag sjukanmälde Linnéa och ringde till jobbet och sa att jag skulle vara hemma idag. Linnéa har varit lugn idag. Hon har mest suttit i soffan och ritat och/eller tittat på Youtube. Hon har lite förhöjd temperatur också. Det märks att hon är hängig. Jag har passat på att mysa med Linnéa och att julfixa lite i huset.

Jag får nästan panik när något av mina barn vill/behöver vara hemma. Det är på ett sätt skönt när de faktiskt är sjuka (inte bara av utmattning och ångest som om inte det borde räcka!) utan riktigt hesa, febriga, snoriga, magsjuka… Då känns det lättast att låta dem vara hemma.

Det här lite vaga som idag, magont och halsont, är så svårbedömt. Linnéa har ingen hemmasittarproblematik (peppar peppar) men hon behöver en vilodag då och då för att orka med skolan. Ibland undrar jag om ”halsont” och ”magont” egentligen står för ”Jag behöver vila!” Vi vill göra rätt nu, inte föra Linnéa mot en krasch. Båda killarna kraschade just i mellanstadiet så det är lätt att känna oro.

För Calle har den här hösten varit den bästa på länge, även om han har kroknat lite mer nu mot slutet av terminen. Han har i alla fall hela tiden studsat tillbaka någon dag här och där.

För Emil har det varit en tuff höst. Han orkar nästan ingenting. Vi har återigen tagit prover för att utesluta något fysiskt. Han har ju ADD med autistiska drag och vi funderar på att göra en autismutredning.

Linnéa har en lärare som är guld värd. Linnéa går i årskurs 4 och når målen i alla ämnen. Hoppas att hon fortsätter att orka!

Snart kommer i alla fall ett efterlängtat jullov. Det är regnigt och grått men vi har julgran och mys inne.

Annons

4 kommentarer

Under förälder, Förståelse, Hemmasittare, Vardag

4 svar till “Sjuk eller inte?

 1. Nina

  Precis så känns det för oss! Det är så skönt och värmande att läsa dina texter. Dina tankar är en blåkopia av våra. Vi är många! Och du är On Spot. As usual. Kram från oss som kämpar och kärlek till er.

  Gilla

 2. Nicolina

  😍 känner så igen problematiken och oron….ordentlig flunssa känns alltid bättre. Har många gånger inte ”trott” på något Och det visat sig senare I ” mamma du tror aldrig på mig när jag är sjuk… hur sjuk ska jag vara att du fattar …. vissa dagar vill man vara lite sjuk och behöva vila. Lycka till och god jul till hela familjen ❤ Här kämpar vi på med vissa grejer extra och nu är det tonårshy 😏 nå penicillin o kräm borde hjälpa, men inte lätt när man är lite nere annars också och allt känns lite jobbigt.
  Kramar från Finland och en 14 årings mamma. Add/ och lite aspberger. ( 6 år innan nån diagnos, och nu i hem/nätskola) diagnosen kom 06/2019 6 år kämpat med läkare, psykologer, avdelning 1 månad….folkhälsan i Helsingfors hjälper oss till sist. Privat betalat enorma summor. Men vad gör man inte om ens barn mår dåligt ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.