Vi får hjälp!

wpid-20151019_160618.jpgC kom iväg i morse. Trots att det är måndag! Det gick faktiskt bättre än förväntat.

På eftermiddagen hade jag och maken möte med elevhälsoteamet på Cs hemskola och med hemmasittarläraren. Det var ett jättebra möte! Hemmasittarläraren förstår verkligen hur C mår och att vi måste ta myrsteg. Han förde vår och Cs talan under mötet (C var inte med). Det kändes otroligt skönt! Vi behövde inte säga så mycket.

Hemmasittarläraren tog upp vikten av att alla Cs lärare på hemskolan är införstådda med att C plötsligt kan dyka upp på en lektion och att det är okej om C avviker. Han tog upp att vi måste bygga upp C sakta och inte stressa på. Att det kommer ta några månader. Just nu jobbar hemmasittarskolan med att bygga upp Cs ”jag-kan-känsla” och orken. Sen kommer kunskaperna. Jag tycker inte att Cs mentor på hemskolan har greppat problematiken. Skönt att hemmasittarläraren hjälper oss förklara!

En sak som vi tog upp är vår oro över att C halkar efter så mycket kunskapsmässigt. Vi har en oro för att C ska behöva gå om. Det skulle ta knäcken på både C och oss. Ju snabbare vi tar oss igenom ”skolpliktsåren” desto bättre känns det som.
Rektorn på hemskolan sa att det är väldigt sällan elever går om och att vi inte ska oroa oss eftersom kunskapsmålen ligger först i 9:an. Jag ska försöka låta bli att tänka på kunskapsbiten.

Imorgon är det som sagt utvärderings- och planeringsmöte med hemmasittarläraren. Då ska C vara med. Eftersom C ska dit sina två timmar på morgonen, sen hem en sväng och tillbaka kl. 14 så visar C redan nu ett visst motstånd. Vi får se hur det går…

Fast jag börjar bli klokare och vet att jag måste lita på C så känner jag ändå ibland att jag inte riktigt litar på C i alla lägen i alla fall. Jag tror att C ibland överdriver eller spelar lite på sitt ”tillstånd” för att slippa vissa saker. Jag vet inte… Det är bara en känsla jag har.

Jag är så tacksam för hjälpen vi får nu! 🙂 Vi är inte ensamma!

Annons

5 kommentarer

Under Diagnos, Hemmasittare, Skola

5 svar till “Vi får hjälp!

 1. Jenny

  Vad skönt att mötet blev bra, är ju ofta bra när man har ”professionella” på sin sida som kan förklara på ett bra sätt, annars är det ju lätt att man som förälder inte riktigt tas på allvar tyvärr, även fast man känner sitt barn så väl!
  Känner igen det du skriver om känslan ifall barnet överdriver eller utnyttjar situationen och där blir man ju också påverkad mycket av omgivningen som kanske tycker att man curlar och ställer för lite krav och ska komma med en massa ”goda råd”. Men något facit finns ju inte, man vet ju aldrig om man gör rätt eller fel men jag tror ändå det är viktigt att barnet känner att jag som förälder alltid finns där , att jag tror på honom och gör allt jag kan för hjälpa. KRAM

  Gilla

 2. Camilla

  Va skönt att ni har en till vuxen som förstår både er o C . Att kunna luta sig lite tillbaka o låta en annan förklara för en gång skull.

  Gilla

 3. Ping: ”Smittar” hemmasittande? | supermamsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.