Vilken form av avlastning och stöd behöver ni?

20151221_105620.jpg

Ja, inte vill jag ha en avlastning då vår familj splittras och vi måste tvinga iväg C då och då till ett ställe hen inte vill vara på. Jag vill inte att C ska känna sig ovälkommen och bortvald av sin familj. Jag tar i så fall mycket hellre hjälp med det av t ex mina föräldrar, svärmor och min syster med familj.

Kära Socialtjänst,

 • Jag vill ha någon som kommer och hjälper till med städning, lagar mat ibland, handlar… På det sättet kan jag spara energi som jag kan lägga på mina barn. (Jag tror att mina barn hellre vill vara med mig och maken än att bli ivägskickade för att vi ska bli avlastade.)
 • Jag vill ha någon som har en helhetsbild av vår familjs situation och som kan hjälpa oss framåt och se till att olika instanser (skolan, BUP, Socialtjänsten,LSS, Mellanvården osv.) har samma information och jobbar mot samma mål.
 • Jag vill ha mer förstående skolpersonal som kan se hur komplext detta är och inte skuldbelägger oss föräldrar och stressar på med Skolplikten.
 • Jag vill ha ett åtgärdsprogram för C med tydliga kortsiktiga mål och metoder samt datum för uppföljning och utvärdering. Det vi fick är ett skämt!
 • Jag vill ha en stödperson till C i skolan.
 • Jag vill ha mer ekonomiskt bidrag då vårdbidraget inte alls täcker utebliven lön för två föräldrar.

Jag önskar att Cs förra skola hade lyssnat på oss från början. Då kanske vi inte hade varit i den här sitsen idag…

Jag önskar att vi föräldrar hade förstått bättre och att vi hade litat på C på en gång.

Jag önskar att C (och syskonen såklart!) ska bli bemött med förståelse och respekt och att personalen kan se att hen försöker sitt bästa efter sin förmåga och att ”trotset” inte behöver handla om dålig respekt utan snarare för höga krav.

Jag önskar att omvärlden får en större förståelse för autism (och andra osynliga diagnoser). Det är osynligt men det finns där.

Jag önskar att mina barn ska få må bra!

Jag önskar att hela min familj, och alla andra familjer som kämpar, ska få läka i lugn och ro utan press.

Jag önskar…. ❤

Annons

8 kommentarer

Under Diagnos, förälder, Hemmasittare, Skola, Stress, Vardag

8 svar till “Vilken form av avlastning och stöd behöver ni?

 1. Ann

  Synd att det inte går att få någon som kommer hem till er och avlastar, det borde vara tillåtet jag vet inte varför socialtjänsten inte går med på det. Eller ja, dom är väl rädd att det ska missbrukas…

  Gilla

  • Vi får se vilka förslag Socialtjänsten kommer med. Vi har inte hört något efter mötet än.
   Vi behöver främst avlastning med hushållssysslor då både jag och min man är sjukskrivna för utmattning.
   Men vi vill vara med våra älskade barn!
   Vi får se vad som erbjuds….

   Gilla

 2. Ping: En anpassad god jul | supermamsen

 3. Ping: Syskonen | supermamsen

 4. Ping: Varför utgår nästan all hjälp ifrån att jag inte vill vara med mina barn? | supermamsen

 5. Annette Jansson Garcia

  Hej För vår del har avlösarservice fungerat väldigt bra, Det är det som vi
  har tyckt har varit bäst, Vi har flyttats runt hela tiden mellan Bup Habilteringer och många andra, hela tiden lovar de att de kan hjälpa till bättre, men i slutändan är det vi föräldrar som står för det stora och tunga arbetet med att söka sig fram för att få en lättare tillvaro.
  Vart är experterna, när vi väl behöver dem. de kan inte mer än vi, så är det.
  Låt oss då få ta hand om våra barn………………

  Gillad av 1 person

 6. Ping: Glädjeämnen och bekymmer | supermamsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.