En anpassad god jul

20151224_132906.jpg

I år skulle vi fira jul på landet. Sist vi åkte dit i oktober ville C inte följa med utan fick sova hos en kompis. I somras mådde C riktigt dåligt på landet så vi fick dela upp oss.

På julen vill vi vara tillsammans  hela vår familj. Eftersom Cs trygga tillflyktsort är datorn och spelandet (där C också får energi) så bestämde vi oss för att köpa en bärbar gamingdator och ta med till landet. Det finns två hus på landet, stora huset (där mina föräldrar och syster med familj bor) och lilla huset där vi brukar bo. Vi ställde upp datorn i lilla huset. Vi sa till C att samma dataregler som vanligt gäller även på jullovet. C blev väldigt arg och sa att kompisarna får spela till klockan 2 på natten om de vill när det är lov. Men vi stod på oss. Det är nog viktigt att försöka hålla någon rutin över det långa ”farliga” jullovet. Det känns farligt på så vis att vi kommer ur goda skolrutiner och måste börja bygga igen efter lovet. Risken för bakslag är stor.

C var med på alla gemensamma måltider och fikan under julen. Hen fixade det riktigt bra! Sen kunde C gå till lilla huset och spela när hen kände att hen behövde det (vilket var ungefär hela tiden C hade datatid förutom vid mat/fikan, Kalle & Co och när tomten kom).

20151224_161531.jpg

C älskar mat. Nästan all mat faktiskt. Julmaten med lax är nästan en favorit för C. Syskonen däremot (utan diagnoser vad vi vet) är väldigt kinkiga med maten. Vi hade med oss lite alternativ julmat till dem så alla skulle bli nöjda.

20151224_132718.jpg

Min systers lilla dotter blev magsjuk den 23/12 men hon var ändå ganska pigg på julafton. Tanken var egentligen att maken skulle åka hem med barnen den 26/12 och jag skulle stanna med mina föräldrar och få vila lite till den 28/12. Natten till den 26:e fick 6-åringen magsjuka så istället blev jag och 6-åringen kvar i lilla huset. Maken åkte hem med C och 10-åringen den 26/12 för att undvika smitta.

Min syster och hennes man blev också magsjuka natten till den 26:e och de bodde kvar i det stora huset. Nu igår blev även min mamma magsjuk. Igår åkte jag och 6-åringen hem efter julfirandet på landet. Min mage har inte heller varit prima…

Idag har maken och C varit på Aspergercenter för att C skulle få prova ut ett tyngdtäcke. Förhoppningsvis bidrar det till lite bättre sömn för C.  Efter det skulle de gå på bio och se nya Star Wars-filmen. Men tyvärr sa C att det blir för mycket på samma dag. Så det blev ingen film.

Socialtjänsten hörde av sig den 22/12 och sa att de inte kommer att göra någon utredning på någon av anmälningarna.  Vi hade ett bra möte med Socialtjänsten och Cs och 10-åringens skolor veckan innan jul. De sa att de märker att vi redan gör väldigt mycket för våra barn och rekommenderar oss att själva ringa Resursenheten i kommunen för att se vad de har att erbjuda för hjälp.  Det känns skönt att bollen ligger hos oss så vi slipper en massa onödiga möten som bara tar energi.

Det blir inte alltid som man har tänkt sig! Men vi hade en anpassad god jul i alla fall!

Gott slut! Hoppas att 2016 blir ett riktigt bra år!

Gott slut!
Hoppas att 2016 blir ett riktigt bra år!

Annons

5 kommentarer

Under Anpassningar, Dator, Diagnos, förälder, Hemmasittare, Rutiner, Semester

5 svar till “En anpassad god jul

 1. Camilla

  Ett gott nytt år med flyt o förståelse önskar jag er ! Kram Vi är på semester o det flyter på hyfsat ( bor 7 st i ett hus ) men ett rum intett av dottern med prylar o ipad som hon kan undan i är räddningen och så uppdelning förstås om vi vill se oss om lite😁😁 O dag ballade det ur när vi skulle gå från stranden skrik o låsning men jag tog det lugnt trots blickar o vi kom iväg därifrån men hem o inte till restaurang som planerat! Jag o maken o sonen gick 😃 o åt efter vi lämnat henne med farmor o farfar i huset o det gick ju bra o va skönt att andas o va en vanlig familj för en stund utan bråk om maten ..Farmor, farfar o Farbror undrade om man kan få medicin o va det är med henne ! Kunde inte låta bli att säga.. ja jag har ju liksom inte gått i 7 år o bett om hjälp för lite trots😳😳 men ingen har ju förstått förren kanske nu då när vi lever ihop lite längre o i samma hus men har gått rätt så bra hitills men de är ju också rätt så bra på att anpassa o hålla sig ur vägen liksom vet ej om de vill åka på fler semestrar tillsammans !! 😘 försökte förklara lite innan men lärt mig att inga förstår förren man liksom är med i familjen 😳😳😳

  Gilla

  • Tack! Detsamma önskar jag er!
   Härligt med solsemester. Här har vi äntligen lite snö.
   Skönt att ni fick lite avlastning en stund. Och du har rätt, ingen som inte lever i/med det kan förstå känns det som…
   Hoppas ni får en fortsatt skön semester och gott nytt år!
   Kram

   Gilla

 2. Ping: Det går framåt! Om jag tänker efter kan jag se det! | supermamsen

 3. Ping: Lycklig! | supermamsen

 4. Ping: Jullov | supermamsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.