Ibland…

image

(Bilden är från Messenger)

Ibland är jag så himla trött. Att vara förälder är en krävande roll.

Det är inte säkert att jag är så sugen på att ta av mig vantarna och knyta skridskor eller snyta en näsa i -10 grader. Men jag gör det!

Jag kanske inte heller orkar fixa den där mackan för jag vill också sitta under en filt i soffan. Men jag (eller maken) gör det!

Jag orkar inte alltid laga mat, tömma diskmaskinen, städa, tvätta, handla…
Men jag (eller maken) gör det!

Jag orkar inte springa fram och tillbaka till barnens rum på kvällarna när de ska sova. Men jag (eller maken) gör det!

Jag är inte så sugen på att packa alla väskor när vi ska på semester. Men jag och maken gör det!

Jag påminner om gympakläder, packar matsäck, tar barnen till aktiviteter…

Jag gosar, tröstar, älskar, nattar, kramar, pussar… Finns här för mina fina barn. Det orkar jag! 🙂

Det är mycket jag gör. Som jag måste göra. Trots att jag egentligen inte orkar.

Att vara förälder till barn med NPF kräver ännu mer.

Jag måste läsa på, söka information, gå på många möten, hålla koll på medicinen och även stötta och hjälpa ännu mer. Mitt barn behöver hjälp med saker som andra barn i hens ålder klarar. Mitt barn är inte självgående på något sätt (förutom vid vissa självvalda aktiviteter). Jag måste förbereda och förebygga. Jag måste stötta när mitt barn får ångest.

Ibland tänker jag på framtiden och undrar hur det ska gå. C missade nästan hela åk 6 och nu snart hela åk 7.

Hur länge måste jag orka serva och fixa? Kommer C att bli självgående? Kommer C att gå ut 9:an med betyg? Kommer C att få ett jobb och orka jobba? Flytta hemifrån? Hur ska vi vända detta?

Jag är sjukskriven 100% för utmattning just nu. Kommer jag att orka jobba igen? Vad händer om läkaren inte förlänger min sjukskrivning som går ut nu om några veckor? Vad händer om inte Försäkringskassan accepterar min sjukskrivning? När ska jag hinna vila och bygga upp mig själv?

Nu har vi varit en vecka i fjällen. Det har varit en både bra och dålig vecka. Dålig om jag jämför med hur det var förr. Förr hade inte C låsningar och ångest och hen åkte skidor hela dagarna. I år blev det inte så mycket åkning för C. Men veckan har haft några fina stunder ändå. Det har ju gått framåt för C på det stora hela om jag jämför med förra året. Dock har senaste månaden varit ett tungt bakslag.

Tyvärr slutade fjällenveckan med bråk. C var inte rolig att ha att göra med igår. Hen gjorde ljud och psykade både syskonen, mig och maken. Det märktes att C behöver komma hem nu. Hem till tryggheten i sitt rum och till sin dator.

Imorgon är det skoldag. Hoppas jag! Dessutom har vi möte på BUP med 10-åringen. In i hamsterhjulet igen..

Ibland är jag bara så trött…

Postat med WordPress för Android

Annons

2 kommentarer

Under Ångest, Diagnos, förälder, Hemmasittare, Skola, Stress

2 svar till “Ibland…

  1. Camilla

    Ja det kostar på…Vi tog en resa för mycket på påsklovet då vi först va uppe i Stockholm för att fira en 50 åring ( lugnt o bara kända folk på middagen) och dottern trivs bra hos de vännerna. Men sen bar det direkt av till Danmark också ett ställe vi varit på många gånger och barnen tycker om med mycket fria aktiviteter om man vill vilket hon gillar att sysselsätta sig på egna villkor, hon hatar att ha tråligt. Men vi märkte 2 sista dagarna att hon va trött och irriterad troligen för mycket avbrott osv. Tur vi åkte hem i fredags så hon har 2 dagar att bara vara på men nu är hon förkyld , blåsor i munnen ( vilket gör henne tokig när det gör ont att äta) lite feber i dag så det blir ingen skola i morgon. Fick lov att skicka ett mail till läraren om att hon är sjuk i morgon. I normala fall hade ju jag bara sjukanmält men vill att de skall veta att hon är sjuk ock inte att hon inte vill. Ja du vet … Hoppas det löser sig i morgon för er Kram och Godnatt

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.