Underbara vår! Jag vill kunna slappna av och njuta!

Solen skiner, grönskan kommer och jag försöker slappna av och njuta. Jag älskar våren! Just den här tiden när det känns som hela naturen är på gång och man vet att man har hela sommaren framför sig. Helt underbart!

20160426_155739.jpg

Tyvärr har jag svårt att slappna av och njuta av den här våren. Vi ska som sagt snart på möte med Socialtjänsten efter ännu en orosanmälan. Skolan säger att C inte uppfyller skolplikten (vi vet!!!)  men tror inte att det är diagnos- eller skolrelaterat. Med andra ord tror de att det är vårt fel! Jag är så ledsen över denna misstro. Den knäcker mig men jag ska f-n visa att jag står pall.  Men det är inte så lätt att slappna av då.
JAG VET ATT VI GÖR RÄTT! Alla kurser jag har gått  och alla böcker och bloggar om autism som jag har läst säger att man ska sänka kraven, ta bort stressande situationer och se till att barnet har en chans att lyckas. Barnet måste också få ett visst medbestämmande och känna att hen har kontroll, annars kan det bli en låsning. Tyvärr är inte hemmasittarläraren på samma linje,  utan försöker hela tiden höja kraven snäppet över Cs förmåga. Skolan ser ju hela tiden bara den högfungerande C. Den C som vissa dagar klarar av att gå till skolan och hålla ihop. Skolan ser inte C de dagar det inte går…

Nu ska jag snart gå ut på en ”rensa-hjärnan-promenad”. Jag ser framemot en långhelg och det känns som sommarlovet inte kommer snart nog.

20160411_084819.jpg

Ni är många som följer min blogg nu. Jättekul! Det är inte en inkomstbringande blogg på något sätt. Jag bloggar bara för att skriva av mig, få stöd, ge stöd och tips och förhoppningsvis sprida kunskap.  Jag vill tipsa er om att gilla min sida SUPERMAMSEN på Facebook. Där lägger jag upp alla mina inlägg och delar ibland även annat läsvärt.

screenshot_2016-05-03-12-09-27-1.png

Min sida på Facebook. Välkomna!

Nästa vecka är det stora grejer på gång för C. Om allt går vägen kanske vi kan se en ljusning till hösten. Jag berättar mer när jag vet mer. 😉 Håll tummarna!

Önskar er en skön långhelg!

Annons

5 kommentarer

Under Ångest, Diagnos, förälder, Hemmasittare, Skola, Stress, Vardag

5 svar till “Underbara vår! Jag vill kunna slappna av och njuta!

 1. Sofia Andersson

  Det du skriver låter så riktigt och vettigt i mina öron. Jag tycker du gör helt rätt när du utgår från C och anpassar kraven efter hens dagsform. Ingen dag är den andra lik och min erfarenhet säger att det som fungerar ena dagen gör det inte automatiskt nästa dag.

  Varför ska det vara så svårt för omgivningen att låta dessa barn få lyckas och få känna kontroll utifrån vem de är och vilka problem de har. Varför ska det vara så svårt att lita på föräldrarna och sluta skuldbelägga dem.

  Du låter som en underbar mamma, jag är så glad att jag hittat din blogg. Jag är inte ensam.
  TACK, för att du sätter ord på det som många av oss går genom 💗

  Gilla

 2. Camilla

  Jag kan bara hålla med föregående, tack för att du sätter ord.. Kram

  Gilla

 3. Ping: Att våga be om, och ta emot, hjälp | supermamsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.