”Får jag gå till skolan imorgon?”

20160620_180519.jpg
Skolstarten
för C förra veckan blev jättebra. Hen kändes väldigt glad, trygg och nöjd. Tyvärr fick C feber i helgen och har varit hemma nu måndag och tisdag. Så himla typiskt! Planen var skola måndag, onsdag och fredag den här veckan.

I söndags kväll frågade C mig:
”Smittar feber?”
”Nja, det beror väl på vad febern beror på…”
”Jag tänkte att jag kan ta Alvedon så kan jag gå till skolan imorgon!”
”Nej, du är förkyld med ont i halsen så din feber smittar! Men vad härligt att du VILL gå!”

Detta är helt fantastiskt! C har de senaste åren nästan varit glad när hen har varit sjuk för att hen har vetat att då blir det inget tjat om att gå till skolan.

Igår frågade C:
”Får jag gå till skolan imorgon?”
”Ja, idag har du ju varit feberfri!”
”Bra! Nu när jag missade måndagen kan jag väl gå onsdag, torsdag och fredag så blir det tre dagar den här veckan?”
”Nej, gå nu onsdag och fredag som vi hade bestämt. Det kan vara bra med en ledig dag emellan nu när du precis har varit sjuk.”

Ett mirakel! C VILL gå till skolan!

I natt sov C dåligt. Hen hade svårt att komma till ro. Klockan ett gick jag in till C och gav hen massage för att hen skulle koppla av. Min oro för idag började komma. C brukar inte komma iväg till skolan efter dålig sömn.

I morse hittade jag Cs Melatonintabletter på golvet bredvid skrivbordet. Hen hade glömt ta dem! Inte konstigt att hen inte kunde somna igår.

Jag väckte C. Hen sa att hen var trött. Jag sa att jag förstod det men att hen skulle försöka orka gå idag och sen vara ledig imorgon. C kom iväg glad och positiv!

Mitt barn VILL gå till skolan! Att det är en skola med kunskap, anpassningar och resurser är en starkt bidragande orsak. En annan orsak är att C har läkt. C mår bättre nu. Jag sa hela tiden till förra skolan att vi måste ta det i Cs takt, att det inte var en lat trotsig unge, utan ett utmattat barn som behövde tid att läka! De trodde inte på mig! Men jag hade rätt!

Jag är fylld med hopp och glädje men också med en vetskap om att jag inte kan ta någonting för givet. Man blir ödmjuk av den kamp vi dagligen för.

Nu hoppas jag bara att förmågan och orken finns där för C! VILJAN FINNS!

Jag hoppas att vi är många detta läsår som ser att våra barn möts av kunskap, förståelse och respekt!

Annons

7 kommentarer

Under Diagnos, Hemmasittare, Skola, Vardag

7 svar till “”Får jag gå till skolan imorgon?”

 1. Hoppas att det fortsätter så här positivt!! Det är ni värda 😀

  Min yngsta började förskoleklass och har en språkstörning (ev ngt mer)… Och det verkar gå fint än så länge. Har varit orolig eftersom det är en vanlig skola med stora klasser, men de har tagit in en extra resurs som är med hela tiden!

  Gillad av 1 person

 2. Ping: Ska Sverige ha skolor för att ett land SKA HA skolor eller ska Sverige ha skolor för att Sveriges barn ska gå till skolan och få en bra utbildning? | supermamsen

 3. Ping: Ska vi köra en dålig repris? Nej! Vi stoppar och kör ett nytt bättre avsnitt! | supermamsen

 4. Mamma med hopp

  Hej, vilken rolig läsning och hoppfullt för ditt barn, det är underbara tillfällen av lycka när sådant händer. Det får man tänka på när det är dåliga dagar för barnen. Härligt!!
  Min dotter 15 år var hemma i stort sett hela åk 8. Vi bestämde oss efter lite mer än halva första terminen att ”låta dottern vara” och inte sätta någon skolpress ( några återfall hade vi ju så klart) och låta henne själv bestämma när hon var redo. Skolan var helt med på noterna. Vår stora oro och vånda malde sista sommarlovsveckan, hur skulle det bli det här läsåret. Sommarlovet var en skön paus för oss föräldrar, då det kunde kännas lite normalt och skönt att slippa ständig oro över just skolgången (sen är ju måendet en anan del som som oroar men det är ju en annan femma) Sista dagen på sommarlovet säger dottern plötsligt och MYCKET bestämt , Nu SKA jag gå till skolan! Den lyckan som jag kände går knappt att beskriva! .Hon har lyckats i stort sett 3 gånger i veckan, helt fantastiskt. Vi är glada gör varje dag. Hon går inte i sin vanliga klass och har eget klassrum/lärare/ämneslärare och schema med 2 max 3 lektioner om dagen. Jag försöker tänka på lyckodagarna, de dagar hon ligger i sängen med musik i öronen och inte lämnar rummet, när intrycken blivit för många. Dottern har precis fått en AST-diagnos.
  Löser du och din man att jobba och står kvar utan att falla själva? Känner igen det du skriver om att hitta på nåt kul med ditt andra barn , jobbig sits.lycka till framöver!

  Gilla

  • Tack! ❤
   Vad skönt att det börjar fungera för din dotter. Återhämtning och återgång till skolan tar tid. Skönt med en skola som förstår det.
   C går ju på en resursskola nu och trivs bra. Trots detta orkar hen inte gå alla planerade dagar. Just nu tre dagar i veckan. C fick sin aspergerdiagnos som 13-åring.

   Jag är 100% sjukskriven pga allt kämpande. Min man är sjukskriven 25%.

   Jag hinner inte vila så mycket. Mycket möten och fix hela tiden.
   Kram och trevlig helg!

   Gilla

 5. Ping: Gott Nytt År! | supermamsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.