Att mötas av förståelse ger glittrande ögon

Igår började C på nya skolan. Det gick jättebra! Under dagen fick jag flera korta meddelanden från mentorn där hen skrev hur det gick för C.
Igår kväll fick jag ett mail från mentorn där hen frågade hur C mådde efter första dagen och om det var något skolan kunde tänka på tills idag. Vi fick också lite information om vad som var planerat för idag så vi kunde förbereda C.

Mentorn sa också att nu gäller det att skynda långsamt och se till att C lyckas varje dag. Att sakta bygga upp Cs självförtroende och ork igen. Planen är att C nästa vecka ska gå måndag, onsdag och fredag med ett par vilodagar emellan. Mentorn pratade med C om upplägget idag. 

Jag är helt förundrad över att mentorn säger allt det som jag fick kämpa så för på ”hemmasittarskolan”. Där sa läraren att de har en plan som de följer och att C måste komma alla dagar. Det ledde till att C flera gånger misslyckades för hen orkade inte med tempot.

Skolan har spetskompetens inom autism och har plats för 30 elever åk 7-9. Det märks att de har en helt annan kunskap och förståelse!

Mentorn har mött upp C vid taxin. Det märks att C är lugn och trygg.

När C kom hem med taxin igår hade hen glittrande glada ögon. C berättade att klassen var trevlig (de är 8 stycken i klassen) och att hen hade fått en kompis som hen hade bytt telefonnummer med. Helt underbart! De hade gjort lära-känna-varandra-lekar.

Idag var det inga som helst problem att komma iväg. C visste att mentorn skulle möta upp vid taxin och vad skoldagen skulle innehålla.

Att mötas av förståelse ger glittrande ögon!

Annons

23 kommentarer

Under Diagnos, Hemmasittare, Rutiner, Skola

23 svar till “Att mötas av förståelse ger glittrande ögon

 1. Ewa Nilsson

  Jag sitter och nästan gråter av glädje för C:s skull. Har ett barnbarn med autism, ADHD och han kan inte prata heller, bävar för hur det ska gå när han ska börja skolan.
  Håller tummarna för er att fortsättningen blir lika bra.

  Gillad av 2 personer

 2. Lottis

  Så fantastiskt! Tårarna rullar på mig också…

  Har också erfarenhet av vilken himmelsvid skillnad det kan vara på bemötandet i en ”vanlig” skola och i en (liten) specialskola med spetskompetens. Mitt barn är 12 år och hade varit hemmasittare (inte en dag i skolan) i mer än ett och ett halvt år när hen började i den nya skolan för ett år sedan. Nu tycker hen om att gå till skolan igen! Tyvärr hade hen hunnit fara oerhört illa i sin gamla skola innan hen blev hemmasittare och har en stor skolfobi som bla gör att hen vägrar allt som påminner om ”vanligt” skolarbete, orken är också oerhört begränsad. MEN den nya skolan förstår allt det här och möter hen utefter hens förutsättningar. Vi skyndar långsamt tillsammans och mitt barn utvecklas igen och gör framsteg! Att mötas av förståelse gör verkligen underverk!

  Gillad av 1 person

 3. isabelle

  Så underbar läsning, vilken lycka ❤❤❤❤ just att barnen får veta vad som kommer hända när de kommer till förskola/skola som de tycker är jobbigt är så bra. Min dotter har haft en underbar inskolning nu då de tillsammans med oss kommit överens om att hon kommer 09.30 istället för 09.00 för då är alla barnen ute och leker och 1 personal möter upp oss och går direkt in och kokar kaffe med henne och går igenom och skriver upp på en lista vilka som är på förskolan just den dagen. Det är så underbart att det nu går bra och hon älskar att veta att hon direkt går och kokat kaffe och sen gör upp en lista som hon får ha med sig. Sen kan hon gå ut till de andra. Förskolor/skolor som anpassar deras sätt att jobba efter barnens behov är underbart ❤❤❤❤

  Gillad av 1 person

 4. Ping: Vatten över huvudet | supermamsen

 5. Ping: ”Får jag gå till skolan imorgon?” | supermamsen

 6. Ping: Ska Sverige ha skolor för att ett land SKA HA skolor eller ska Sverige ha skolor för att Sveriges barn ska gå till skolan och få en bra utbildning? | supermamsen

 7. Ping: Idag tog det stopp! | supermamsen

 8. Ping: Visioner och eftereffekter | supermamsen

 9. Ping: Svårt med maten | supermamsen

 10. Ping: Vi har hittat roten! | supermamsen

 11. Ping: Kartläggning | supermamsen

 12. Ping: Livet | supermamsen

 13. Ping: Tärande oro | supermamsen

 14. Ping: Mission impossible | supermamsen

 15. Ping: Intressant promenad med NPF-podden i lurarna | supermamsen

 16. Ping: Gott Nytt År! | supermamsen

 17. Ping: Kalla inte mina barn för skolkare! | supermamsen

 18. Ping: Nu kommer alla känslorna på en och samma gång  | supermamsen

 19. Ping: Skolstarten kryper närmare | supermamsen

 20. Ping: Det gör ont när bubblan spricker | supermamsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.