År läggs till år

Nu har ett år till passerat och mina barn har hunnit fylla 17, 14 och 10 år under våren. Om jag tittar tillbaka på året som har gått så har det varit både framsteg och bakslag.

C (17 år) tog förra sommaren moppekörkort vilket var en stor seger. I övrigt har C inte direkt kommit vidare. C har fortfarande inte en fungerande skolgång.

L (10 år) mår bra nu då vi har hittat en ADHD-medicin som fungerar. Det går bättre med både koncentration och kompisar.

För E (14 år) är det dock tufft nu. Från stora framsteg med skolan i höstas till helt hemma igen. Vi kämpar på.

Ibland är jag imponerad av att vi föräldrar fortfarande orkar stå upp. När jag tänker på allt vi gör så är det helt galet.

Mina barn är helt fantastiska. Jag kommer att kämpa och stötta dem så länge det behövs. Insikten om att det kan behövas väldigt länge är tung, men på något sätt ska jag orka.

Idag ska jag njuta av våren!

Annons

6 kommentarer

Under Diagnos, förälder, Hemmasittare

6 svar till “År läggs till år

 1. Mikaela

  Får jag fråga vilken medicin L äter? Några biverkningar?

  Gilla

 2. Ni är helt fantastiska hela gänget!!!
  Vi är mitt uppe i vår utredning av F som vi väntat på i över två år. Som tur är har hen ju redan anpassad skolgång men utan diagnos ingen LSS och just nu verkar hen vara i behov av heldygnsvård. Det är så omtumlande. Hen har bott på skolan sedan i februari då hemsituationen blev ohållbar. Jag har ett stort hål i mitt hjärta när jag ser det tomma rummet men en del av mig vet att hen nu får det stöd hen har rätt till. Själv säger hen att det funkar ok så vi håller tummarna.
  På fredag är det läkarbesök och då skall vi diskutera ev medicinering, nervöst. De är ju bara barn… Men om det finns hjälp vill man ju inte förneka dem den…

  Gilla

 3. Jag tycker att du är fantastisk som ändå kan njuta av det som fungerar och av våren! Själv går jag så lätt ner mig i all oro för skola och framtid, trots att våran 14-åring är på uppgång igen nu.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.