Logistik

Bilden är från Messenger.

Ibland när jag tänker på hur vi har det blir jag förundrad, eller kanske mer förskräckt, över hur mycket vårt liv handlar om logistik. Som i morse till exempel. Skolstart för Linnéa och Emil. Calle börjar på fredag. Maken åkte tidigt då han har mycket på jobbet efter långledigt.

Väckarklockan ringde kl. 06:50. Jag gick upp och väckte Linnéa. Hon gick och satte sig i soffan. Jag började väcka Emil. Jag skriver började för han är inte den man bara väcker och så går han upp. Emil kom upp till slut vilket är riktigt bra!

Linnéa åt lite frukost och faktiskt fick även Emil i sig frukost. Jag gjorde microscones till honom och det fungerar i alla fall vissa morgnar. Jag gav också Calle frukost på sängen innan vi åkte hemifrån. Jag vet att om han inte äter något på morgonen så äter han oftast ingenting förrän vi kommer hem igen efter kl. 16.

Idag var i våra mått mätt en lugn morgon. Linnéa har sovmorgon så vi kunde åka hemifrån först kl. 8:20. Emil var med i bilen. Han har ingen skola den här veckan men målet är att han ska ta sig till skolans parkering (promenad eller åka bil). Vi släppte av Linnéa och åkte sen vidare till Emils skola. Vi åkte sakta förbi parkeringen och sen hem igen. Efter att ha släppt av Emil hemma åkte jag till jobbet och jobbade mina 75%.

På min rast ringde jag, som vanligt, hem till Emil och Calle för att försöka peppa dem att äta något. Det finns alltid mat hemma men oftast har ingen av dem en motor att göra något själva.

På fredag börjar även Calle skolan och då måste jag klämma in skjuts av honom till hans skola också på morgonen. Trots att mina killar är 17 och 14 år är ingen av dem självgående. De behöver stöd med alla moment i att ta sig iväg; väckning, frukost, skjuts.

Maken kan lämna Linnéa de morgnar hon är så pass glad och pigg att hon kan tänka sig att promenera till skolan. Nu i vintermörkret är det inte ofta. På vår/sommar/tidig höst har Linnéa cyklat själv sedan i maj vilket har varit jätteskönt.

Om Linnéa inte vill promenera måste jag klämma in lämningar av alla tre barnen. Vissa dagar kan det innebära att åka fram och tillbaka ett par gånger innan jag kan åka till mitt eget jobb (jag börjar ca. kl. 9). Vi har ”bara” en bil och maken åker buss till sitt jobb. Ibland kan jag komma på att jag nästan glömmer att äta frukost själv.

Nu har vi ett problem framför oss. Vår bil blev parkeringsskadad för ett tag sedan och om några veckor måste den in på lagning i en vecka. Hur ska vi klara oss utan bilen? Vi håller på och undersöker om vi kan få en ersättningsbil av vårt försäkringsbolag. Hoppas det! Jag vet ärligt talat inte hur vi ska få iväg barnen till sina skolor utan bil. Jag önskar att jag kunde vara mer miljövänlig men det går tyvärr inte om våra barn ska ha en skolgång.

Vanligtvis brukar jag nästan alltid promenera till och från jobbet, ca. 30 minuter enkel väg. Jag älskar att promenera och lyssna på ljudbok. Det är min tid. Nu när barnen behöver så mycket stöd har jag varit tvungen att skippa mina sköna promenader.

Utöver den, för oss, vanliga vardagen måste vi också klämma in en massa möten. Nu de två närmsta veckorna har vi fem inbokade möten. Det är möten med BUP för två av våra barn och möten med barnens skolor. Dessutom kommer det att bli en massa nya möten med socialtjänsten framöver. Att få till alla möten och samtidigt sköta ett jobb är inte lätt.

Jag är så van vid det här livet. Vi har haft det så här i fem år nu. När jag berättar om det för någon kan de se helt chockade ut. ”Hur orkar ni???” är en vanlig fråga vi får. Vi orkar för att vi inte har något val. Vi orkar för att vi älskar våra barn och vill stötta dem. Vi måste orka.

Jag skrev ett inlägg den 3 mars 2016. Då hoppades jag på ett ”slutdatum” på det ”jobbiga” den 23 maj 2017. Så blev det inte och vi är fortfarande inte i närheten av ett slutdatum…

Bilden är från Messenger.

Annons

8 kommentarer

Under ADD, ADHD, autism, förälder, Hemmasittare

8 svar till “Logistik

 1. Eva i Dalarna

  Men du, angående bilen, när min man lämnar bilen på verkstad, brukar han kunna få låna en bil där, under tiden de lagar våran….har du undersökt den möjligheten?

  Gilla

 2. Har samma erfarenhet som Eva! Kolla med verkstaden.

  Tänker som du, man orkar för att man måste. Vi har inte alls lika bökig logistik som ni, vi bor fem minuter från båda barnens skolor och det går knappt en dag utan att jag är tacksam över det. Det och att grannarnas barn går i samma klass, sällskapet och kompistrycket är en bidragande faktor till att äldste sonen kommer iväg på morgnarna.

  Och jag tycker inte du ska ha dåligt samvete över bilen! Detta från en klimathysterika som har slutat flyga och köpa kläder. Er tillvaro skulle inte funka utan bil. Din man tar bussen, det är ju jättebra. Jag känner (tyvärr) många som har två bilar i familjen av ren slentrian.

  Gilla

 3. Jag har lagt om mina arbetstider denna terminen så att jag kan börja vid 9 och därmed hjälpa min kille till taxin som han åker till skolan. Han går i skolan i en grannkommun. För mig är detta fantastiskt skönt då skolgången inte fungerade alls förra termin. Så nu hoppas jag att det blir lugnare för både honom och mig. 😊

  Gilla

 4. Lillfismamma

  Vi kör också sonen till skolan för att han ska komma iväg. Tyvärr inte lika nära till skola/jobb som du verkar ha. Har ni vårdbidrag för barnen? Tänkte på alla möten och arbetstid som man missar. Vår son är 17 och för gammal för att vi ska få vabba. Vi har sökt vårdbidrag men inte fått någon återkoppling fr fk, tydligen väldigt långa väntetider. Tack och lov har både maken och jag väldigt förstående arbetsgivare.

  Jag undrar ibland också hur man fixar allt men vad har man för val? 🤔

  Kram till dig 😘

  Gilla

  • Vi har ca 5-10 min med bil till alla barnens skolor. Det är skönt.
   Vi hade vårdbidrag men vi fick brev om att vi måste söka om omvårdnadsbidrag istället rast vl hade beviljat till våren 2021. Så nu står vi utan i väntan på telefonsamtal och beslut.
   Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.