Till alla som kämpar ensamma

Igår kväll satt jag och maken i soffan och lyssnade på musik. Maken drack en öl och jag ett glas vin. Vi hade precis beställt hemkörning av pizza då ingen av oss orkade laga mat.

Just precis DÅ satt alla våra tre barn i sina rum vid sina datorer och spelade Minecraft tillsammans. Det var första gången Linnéa fick spela med brorsorna. Killarna brukar inte spela just Minecraft så ofta längre. Vi satt i soffan och njöt av att höra Linnéas glada röst. Det var en riktigt skön och mysig stund. Jag sa till maken ”När det är så här kan man nästan glömma allt och känna att vi är en vanlig familj”. Jag pausade lite och sen sa jag ”Men egentligen är det mycket jobbigt som ligger under ytan och lurar”. Maken höll med. Vi satt och begrundade detta ett tag.

Då slog det mig hur tacksam jag är över att ha någon att dela allt med – både medgång och motgång. Hur skönt det är att maken och jag är överens kring saker som rör barnen, hur vi båda går på möten, hur vi hjälps åt med lämningar, hämtningar, nattningar, matlagning, handling, hushållsarbete… Visst tjafsar vi ibland och har våra ”ups and downs” som alla andra men jag inser att jag är lyckligt lottad. Livet är ofta tufft fast vi är två.


Jag vill hylla alla som av olika anledningar kämpar ensamma för sina barn. Alla de som gör allt själva. Alla de som är ensamstående, alla de som lever med en partner men som ändå måste kämpa ensamma, alla de som har en partner som inte vill ta till sig barnets svårigheter och behov, alla de som har en partner som är sjuk eller mår dåligt på något sätt… Jag beundrar er. Ni borde inte behöva kämpa ensamma. Idag skänker jag alla er en extra tanke. Ni anar inte hur bra ni är. Jag vet att ni är starka för att ni måste. Många kramar till er. ❤


Annons

8 kommentarer

Under förälder, Förståelse

8 svar till “Till alla som kämpar ensamma

 1. Så vackert och så starkt ❤️

  Gillad av 1 person

 2. Suzanne Egnell

  Ja, jag beundrar oxå alla ensamma, oftast mammor, som strävar på!! Ingen kan förstå deras enorma utsatthet o ensamhet!!!! De är värda all respekt!!

  Gillad av 1 person

 3. Angelica

  Tack ❤

  Gillad av 1 person

 4. Hej!

  Jag heter emma, är 28år och har två barn. Wilma är 4år och Liam är 3år. Liam har hjärtfel och hr autism. Jag började googla på bloggar som skrev om autism och hittade dig!

  Jag har både en blogg och Instagram, där jag skriver om allt som rör hjärtfel och autism att göra! Du får gärna kika in hos mig 🙂

  / emma

  Gilla

 5. Mammapåheltid

  Också tre barn med npf och flera andra särskilda behov.
  Är ensam på heltid, och kämpar dagligen för dem alla tre sedan 10 år. ❤️
  Får varken tiden, orken, modet eller ekonomin att räcka till och gå ihop, men att ge upp, eller ens pausa är inget alternativ.
  Dina ord Värmer! 🙏

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.