Min överlevnadsstrategi

I utvärderingen efter min föreläsning var det en åhörare som skrev att hen hade velat höra mer om hur jag orkar och vad jag gör för att samla energi. Jag pratade en del om mirakel under föreläsningen som är ett av de ”knep” jag har för att orka. Att se det positiva som händer ger energi. I bilden ovan har jag skrivit en del av de saker jag gör för att orka kämpa vidare. Jag orkar inte alltid. Ibland bryter jag ihop och sen kommer jag igen.

Vilka strategier har du för att orka? ❤

Annons

2 kommentarer

Under förälder, Vardag

2 svar till “Min överlevnadsstrategi

 1. Janna

  Jag njuter av tiden när barnen somnat. Har yngre barn så de somnar alltid först. Tittar på tv, äter godis, myser med partner, skrattar och gråter. Det ger energi. Undrar hur det ska gå när barnen blir äldre, jag är så beroende av min ”egentid” för att ladda om och må bra.

  Jag lägger för lite fokus på att träffa andra, att komma undan hemmet och då få ny ork. Blir som en ond spiral, ju sämre jag mår och det fungerar dåligt hemma, ju mindre orkar jag göra utanför hemmet och ju mer avskärmad blir jag då från vännerna ”därute”. Att vara npf-förälder är ett väldigt ensamt liv många gånger, det är sorgligt tycker jag.

  Gilla

  • Jag har ju äldre barn och lägger mig nästan alltid före killarna.😉 När mina barn var yngre njöt jag också av tiden efter de hade somnat.

   Förr hade inte jag heller så mycket ork att göra saker utanför hemmet med vänner. Nu är orken bättre. Att umgås med andra ger energi. Jag kan ibland känna motstånd innan jag kommer iväg men efteråt är jag laddad med energi. Ett tag i alla fall 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.