Ny kunskap

Jag har börjat läsa en bok. Den heter ”Asperger och stress. Inte bara Anna” och är skriven av Elisabet von Zeipel i samarbete med  Kerstin Alm.

Jag rekommenderar varmt denna bok!

Jag rekommenderar varmt denna bok!

Det är så skönt att läsa den boken! Jag känner igen mig i Annas föräldrar och mycket av C i Anna. Även hur föräldrarna har blivit bemötta på olika sätt av skolan och psykologer.

wpid-20150906_132103-1.jpg

s.18 i boken

Det är så svårt att förstå att det som tar så lite energi av mig tar så mycket energi av C. Det kan vara så enkla saker som att lägga kläderna i tvätten. C kan gå under av det.

wpid-20150906_132004-1.jpg

s. 25 i boken

Vi fick höra av både skolan, en ”hemmasittarexpert”  och en psykolog att det inte ska vara mysigt att vara hemma och att vi måste vara mer bestämda för att C kör med oss (”Det stora sveket från skolan”, ”(Miss)trodd”, ”Det är lika bra att jag somnar och aldrig vaknar igen”) Nu i efterhand, med min nya kunskap, känner jag mig så otroligt arg på dessa så kallade specialister som ville att jag skulle behandla mitt barn så fel. Men hur skulle jag kunna veta…?

wpid-20150906_143027-1.jpg

s. 66 i boken

Det är ju så vi måste tänka! C orkar inte och har inte förmågan. C är utmattad. Vi måste ta det i hens takt. Vi kan inte pressa och stressa. Ingen av oss kan förstå hur stressande en till synes vanlig och enkel sak kan vara för C. C är inte som vi!

wpid-20150906_144536-1.jpg

s. 74 i boken

Nu måste C få ladda. Bara C vet hur mycket hen orkar. Vi måste anpassa oss.

Jag ska läsa den här boken och låna ut den till mina föräldrar, syster, svärmor, skolan… Den ger verkligen en inblick i en annan värld och kan öka min förståelse för C. Jag vill så gärna förstå och hjälpa!

Jag är så tacksam för alla tips och uppmuntran jag får i kommentarer på bloggen och i meddelanden till Supermamsen Aspergerbarn på Facebook. Tack!

Den här veckan hoppas jag på att vi kan grönmarkera några lektioner! 🙂

15 kommentarer

Under Anpassningar, Boktips, förälder, Förståelse, Hemmasittare, Skola, Stress

15 svar till “Ny kunskap

  1. Har läst om boken och funderar på att köpa den själv. Tycker man kan hitta mycket bra tips på olika bloggar. Läser Paula Tillis blogg och har via den lärt mig mycket om energi/brist på energi hos AS-personer. Jag har två barn med AS. Och jisses vad mycket fel jag gjort. Men det är ju så. Ungarna är individer och tröttas av olika saker och har vitt skilda behov trots att de kanske har samma diagnos. Tur att vi lejonmammor finns:)

    Gillad av 1 person

  2. Ping: Överföring av kunskap | supermamsen

  3. Ping: ”Mamma, vad hände med mig egentligen? Varför slutade jag gå till skolan?” | supermamsen

  4. Ping: Nytt grepp | supermamsen

  5. Ping: Curlar jag? | supermamsen

  6. Ping: ”Gör vi på ditt sätt kommer jag aldrig att komma iväg till skolan!” | supermamsen

  7. Ping: Överkrav | supermamsen

  8. Ping: Urlakad | supermamsen

  9. Ping: Vi får hjälp! | supermamsen

  10. Sara

    Tack för boktips! Hittade din blogg idag känner igen mig både fysiskt och psykiskt! Vi är mitt i kaoset, min 9 – åring och jag! Varje dag nya utmaningar, motgångar, möten, mera möten, tårar, ilska, skratt, ljusa stunder, kärlek, etc etc. Har kämpat i motvind i 2 år nu och de börjar äntligen ge resultat……väntelista på BUP! Tack för att du delar med dig! Styrkekram till dig! Köper boken idag….

    Gillad av 1 person

  11. Ping: Frustration | supermamsen

  12. Ping: ”Hur orkar ni? Vilket stöd och vilken hjälp får ni som föräldrar?” | supermamsen

  13. Ping: Processen | supermamsen

  14. Ping: Tack! | supermamsen

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.