Hokus pokus eller sammanträffanden?

screenshot_2016-01-15-16-08-05-1.png

Det går framåt nu! Jag har ingen aning om VAD det beror på! (bilden är från Messenger)

Jag är en person som vill ha bevis för sakers existens. Alltså har jag ingen Gudstro men jag vill tro på något och kan ibland ”be” till något men jag vet inte vad. Jag tror inte på andar och jag tror inte på att personer kan vara synska osv. Jag hoppas på ett liv efter döden men jag kan inte säga att jag tror på det. Men jag kan inte heller säga att jag absolut inte tror på det. Jag behöver som sagt bevis för att tro.

I höstas var vi på en Halloween-fest. C följde inte med. På festen var det en kvinna som jag brukar träffa då och då på fester. Vi har flera gemensamma vänner och är Facebook-kompisar. Vi känner inte varandra så väl egentligen. Hon vet i alla fall att vi har tre barn och frågade var C var. Hon är en sådan där person som tittar en i ögonen, lägger handen på ens axel och plötsligt har man tömt ut alla sina bekymmer utan att blinka. Med andra ord berättade jag om Cs diagnos och hemmasittarproblematiken. Hon fick tårar i ögonen och såg så otroligt medlidande ut. Hon sa att hon håller på med healing och att vi kan säga till henne om vi vill att hon ska skicka energi till C. Jag måste ha sett skeptisk ut för hon sa ”Jag ser att du inte tror på sådant men hör av dig om du ångrar dig!”

Någon vecka gick och C hade det kämpigt. Kvinnan hörde av sig via Messenger och undrade om hon kunde få tillstånd av mig att hjälpa C. Hon behövde någon att jobba med i sin healingutbildning (visste inte att det fanns!). Jag kände att det kan ju inte skada så jag tackade ja. Hon undrade när C somnar på kvällarna och sa att hon ska göra healing när C sover 15 minuter i veckan. Jag såg framför mig hur hon skulle komma till oss en gång i veckan och lägga händerna på C när hen sov. Började nästan skratta för mig själv. Det kändes så absurt!
Jag frågade ”Hur ska detta gå till? Jag förstår inte!”
Hon svarade ”Jag skickar energi hemifrån mig till C. Jag behöver bara lite bakgrundsinformation om C och så vill jag veta vad energin ska lägga fokus på?”

Jag berättade mer om diagnosen och om Cs låsningar gällande skolan. Jag sa också att energin främst skulle riktas mot låsningarna. Jag skickade med ett foto på C.

Jag kände mig fortfarande väldigt skeptisk men varför inte..? Men nu skulle alltså en kvinna sitta i sitt hus ca 5 km från vårt hus och skicka energi som skulle:
1. Hitta till C (HUR ÄR DET MÖJLIGT???)
2. Hjälpa C med låsningarna…
Helt galet ju!!!

Någon vecka gick och C började ta sig till skolan. December var helt otrolig med stora framsteg.
C hade ett bakslag i december ett par dagar. När det hände fick jag ett meddelande från kvinnan där hon bad om ursäkt för att hon inte hade hunnit skicka någon energi för hon hade det själv så stressigt inför julen. Men hon hoppades att C orkade ändå. Hon visste inte att C var hemma! Vilket man skulle kunna tro…

Jag stötte ihop med kvinnan på jullovet och berättade om Cs framsteg och att jag kanske inte var lika skeptisk längre. Då sa hon att hon förstod att det har gått bra för C för hon har känt att energin har nått fram. HUR ÄR DET MÖJLIGT? HUR KAN HON KÄNNA DET?

Nu kan det vara sammanträffaden. Som alltid. C har börjat med sin medicin igen efter att ha provat utan, C har gått en kurs på hemmasittarskolan för att lära sig hantera sin oro… Men ändå… Jag vet inte…

Igår hände något otroligt. C orkade inte gå till skolan. Hen började försöka förhandla med mig om antalet skoltimmar (som vanligt). Jag sa att den diskussionen får hen ta med lärarna. Det slutade med att C stannade hemma. Jag lät bara C vara. Tjatade ingenting (låg-affektivt). Sen kl. 10:20 sa C plötsligt att hen tänkte gå i alla fall. Hen klädde på sig och gick ca 20 minuter enkel väg i -12 grader. C hade jobbat lite och följt med till matsalen.

Detta hade inte varit möjligt för ett par veckor sedan.

I morse när vi skulle gå hemifrån märkte C att hens telefon var oladdad. Jag var beredd på en negativ reaktion för C brukar använda den i skolan och lyssna på talbok. Istället sa C lugnt ”Jaha! Då lämnar jag telefonen hemma och LÄSER bok istället!”.

Är det hokus pokus eller sammaträffanden… Jag har ingen aning! Men jag är glad! 🙂

Annons

2 kommentarer

Under Diagnos, förälder, Hemmasittare, Skola, Vardag

2 svar till “Hokus pokus eller sammanträffanden?

 1. Camilla

  Ja ibland vet man inte vad man skall tro, jag är lite fundersam på att ta hem en ljej som kan (lugna ner) hemmet hon är jätteduktig massör etc och sysslar med lite andligt etc … Jag vet inte om jag tror på detta, men ibland när man som vi inte vet vad man skall ta sig till och det inte finns någon direkt hjälp ja vad gör man…

  För ca 5 år sedan fick jag sådan panik när jag såg på min dotter när hon hade sina nattliga utbrott och skrek som en besatt , jag blev liksom helt tokig och trodde för ett ögonblick att hon va besatt !!! Jag som aldrig brukar gå på sådana här saker va så maktlös och orolig att jag ringde ett medium som jag besökte och jag fick sitta framför honom o blunda och han berättade många saker om min familj som stämde,och han sade att han kände min dotters ångest och oro, när jag kom hem den kvällen och låg bredvid min dotter som va ovanligt lugn den kvällen sade hon. va lugnt det är och så somnade hon…………. Jag har tänkt på det endel sen dess. Jag besökte honom aldrig igen pga att han ville tala med mig o min man, men mannen va inte så på den ide´n.
  Om det va för att jag va lugnare eller vad så va det ändå en märklig upplevelse, Hon va för ung för att föja med då men kanske om jag inte får någon rätsida på detta skall låta henne gå till honom om några år , hon får då bestämma själv men jag hoppas ju att vi nu skall kunna anpassa livet omkring henne så bra att hon inte bränner ut sig .

  Lycka till i veckan, Kramar

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.