Ett systemfel

Om eleven inte får följa den gröna vägen är det ett systemfel. Det verkar alldeles för vanligt att en elev blir inföst på den svarta vägen pga. yttre press som skolplikt och risk för anmälan till Socialtjänsten vid hög frånvaro.

Våra barn måste ha en dräglig arbetsmiljö med rätt anpassningar och stöd. Om de inte får det kommer de att krascha. Den gröna vägen borde vara självklar!

image

Den gröna vägen är rätt väg!

Postat med WordPress för Android

Annons

3 kommentarer

Under Ångest, Diagnos, Hemmasittare, Skola, Stress

3 svar till “Ett systemfel

  1. Tänk om även skolan kunde lära sig att AML och dess föreskrifter gäller även för elevernas arbetsmiljö från förskoleklass! OM skolan skulle börja arbeta utifrån gällande arbetsmiljölagstiftning tror jag mycket skulle vara vunnet. Jag uppfattar det ibland som om det nästintill konstrueras en motsättning mellan skollagstiftningen och arbetsmiljölagstiftningen när båda lagarna egentligen borde ha samma syfte: Att skapa en så god lärmiljö för eleverna att de klarar av sitt (skol)arbete. Det borde även gynna arbetsmiljön för skolans anställda personal.

    Gilla

  2. Vid tillfälle kommer jag att följa upp inlägget om skolelevernas arbetsmiljö i min blogg! För hur ska våra barn kunna bli fungerande vuxna om de ”går i väggen” redan i tonåren eller än tidigare? Vad får de för bild av vuxna som trampar på dem och inte tar dem på allvar? Och så undrar vuxna varför elever mobbar… Vad gör personal mot utmattade elever genom att t ex kräva ”skärpning”?

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.