Att ta tillvara på ögonblicken 

Något som vi börjar bli bättre på är att ta tillvara på ögonblicken. Förr kunde vi bli irriterade om C, och även ibland 11-åringen, ville äta vid sina datorer. När då även 7-åringen hamnade med maten framför TV:n kunde vi känna oss riktigt misslyckade. Numera försöker vi tänka ”Åh! Då kan vi äta en middag tillsammans och hinna prata med varandra också!”

På kvällarna på helgerna kan C (oftast) och 11-åringen (ibland) välja datorerna framför att titta på TV med oss. Då kan ju vi välja en film vi vuxna vill se efter att ha nattat 7-åringen.

Våra tre barn är rädda för getingar. Framförallt 7-åringen. Detta har lett till att maken och jag vid fint väder har suttit ute och ätit i lugn och ro medan barnen har ätit inne. Skönt ju! 🙂

Jag brukar ofta sitta länge på toa. Passar gärna på att läsa en stund.

Om vi har varit iväg på en strand har jag promenerat dit eller hem eller så har maken cyklat. Vi måste ju vara två vid själva badandet men under transporten räcker det med en av oss.

Jag tycker ju om att skriva av mig här i bloggen. Den tiden tar jag mig ibland på morgonen när barnen sover eller sent på kvällen.

Timetimern är toppen! Den använder vi mycket. Om 7-åringen inte kan låta oss vuxna vara i fred ibland blir vi tokiga. Hen är så intensiv. Då brukar vi ställa timetimern på ca 15 minuter och sätta på TV:n eller ge hen paddan och så säger vi ”Den här tiden måste mamma och pappa få prata i fred!” Oftast får vi det då. Ett annat sätt är att, om vi är ute, säga ”Nu kommer det en geting!”. Då rusar 7-åringen in och vi får prata klart. 😉

Något som maken och jag är bra på är att försöka unna varandra att göra saker på egen hand. Jag går ut och äter med vänner och får tid till mina promenader. Jag uppmuntrar maken att hitta på saker med sina vänner och komma iväg och träna. Det tror jag är jätteviktigt när man har ett extra utmanande föräldraskap.

Dessutom får vi avlastning av framförallt mina föräldrar. Det är vi väldigt glada över. Vi behöver tid tillsammans!

Det gäller att försöka se saker positivt och ta tillvara på ögonblicken! Det är inte alltid så lätt…

Annons

2 kommentarer

Under Diagnos, förälder, Hemmasittare, Pedagogiska tips!

2 svar till “Att ta tillvara på ögonblicken 

  1. Ping: Att träna på att vara flexibel | supermamsen

  2. Ping: Vatten över huvudet | supermamsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.