Vatten över huvudet

20160605_142712.jpg

Igår tog vi oss vatten över huvudet, eller framförallt över Cs huvud. Det har gått så bra med skolstarten. C har varit nöjd och glad. Vi ville fira detta. Maken fixade god grillmiddag och jag bad barnen sitta vid bordet och äta. Oftast sitter ju C och 11-åringen vid sina datorer och 7-åringen framför Tv:n. Ingen protesterade. Vilket är ovanligt.

Vi satte oss vid bordet men ganska snabbt började C spåra ur. Hen sjöng sånger och 7-åringen hängde på. Maken och jag blev mer och mer irriterade. Vi sade till C men det triggade bara C och hen sjöng ännu högre. Måltiden blev misslyckad trots att den var väldigt god. Det slutade med att vi delade upp oss på olika håll och alla var småsura.

Jag kan nu i efterhand undra hur vi tänkte! C har ansträngt sig i en ny skola med ny miljö, nya klasskamrater och ny personal i två dagar. Då är ju hen självklart trött! Vi borde inte ens ha frågat om hen ville sitta vid matbordet utan bara serverat en tallrik mat vid datorn. C orkar ju oftast inte äta med oss i vanliga fall heller. Sådant måste jag komma ihåg så att jag inte ger C misslyckanden!

Igår kväll började C känna sig lite hängig. Idag vaknade hen med huvudvärk och lite ont i halsen. Till råga på allt blev det något fel på Cs dataskärm. Den står och blinkar hela tiden och det går inte att fixa. C fick ett utbrott. Hen hade bestämt att hen skulle spela med en kompis. Med utbrott menar jag att C skrek och kopplade loss skärmen och hotade att kasta den i golvet men hen gjorde inte det som tur är. Nu har vi kopplat in den bärbara gamingdatorn i Cs rum som en tillfällig lösning. Hoppas nu bara att C inte blir sjuk!

Maken är iväg idag tills imorgon med ett gäng vänner. De skulle spela golf (vilket maken inte gör vanligtvis) och sen äta middag och sova hos en i gänget. Jag blir så glad när maken hittar på något för sig själv. Annars är det mest jag som är iväg på middagar med vänner.

Jag är väldigt trött efter anspänningen inför Cs skolstart. Det känns som hela min kropp protesterar lite. Jag har värk i mina knän och ont i magen. Mina föräldrar är så snälla och passar 7-åringen några timmar nu på eftermiddagen. 7-åringen är så oerhört aktiv. Jag orkar inte med. Jag får dåligt samvete av att jag inte orkar stimulera och sysselsätta hen…

På måndag är det skolstart för 11-åringen och 7-åringen. Jag hoppas att det går bra för dem! Det ska faktiskt bli skönt att skolan börjar igen (bara det fungerar nu för alla mina barn!). Jag behöver en liten paus. Läkaren sjukskrev mig till slutet av oktober och det känns skönt. Jag har ju mest fått ta hand om familjen under min sjukskrivning hittills. Jag måste ta hand om mig själv också. Hoppas bara att Försäkringskassan inte börjar bråka med mig!

Nu ska jag passa på att gå en promenad när 7-åringen är iväg. Sen lär det bli full rulle! Bara att kämpa på!

Annons

1 kommentar

Under Anpassningar, Diagnos

Ett svar till “Vatten över huvudet

  1. Ping: Andras åsikter! | supermamsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.