Oroande mönster

Imorgon börjar skolan igen efter en veckas höstlov. Veckan innan höstlovet var E sjuk hela veckan så nu är det två veckor sedan hen var i skolan sist.

Två år på raken, åk 5 och åk 6, har E kraschat ungefär vid höstlovet och inte kommit tillbaka till skolan förrän framåt vårkanten.

Det har gått jättebra för E nu i åk 7. Hen har bara varit hemma sjukveckan och ett par vilodagar. Skolan säger att hen ligger bra till i alla ämnen.

Det är så typiskt att E skulle bli sjuk precis innan lovet. Ett oroande mönster. Jag är på riktigt livrädd för morgondagen men hoppas att det fungerar. E är så känslig för mörkret och brukar vara väldigt svårväckt.

Igår sa E ”Väck mig tidigt imorgon! Jag behöver träna på att gå upp.”  Hen vill så gärna.

Jag vill bara att morgondagen ska vara över så jag vet hur det gick…

Annons

7 kommentarer

Under ADD, Förståelse, Hemmasittare, Skola

7 svar till “Oroande mönster

 1. Annika Bruno Knutsson

  Hej! Du skriver så himla bra och sant! Precis som jag också tänker! Har också en kille i 7:an som går dit sporadiskt. Mest går han hem utan att ens gått in i skolan… Håller tummarna! Följer. Kram

  Gilla

 2. Lottis

  Hej! Håller tummarna för att det går bra för E i morgon. Har själv en 14-åring med autism och Add som blir märkbart påverkat av mörkret på hösten och vintern. Förra året bytte jag ut lamporna över köksbordet och i taklampan på 14-åringens rum till varianter med samma färgspektra som naturligt ljus. Min tanke var att åstadkomma en variant av ljusterapi, dock inte starkare än ljuset som redan fanns då 14-åringen är ljuskänslig. Förra året märkte jag ingen direkt skillnad. I år försöker jag tänka på att de här lamporna ska vara tända på morgonen/förmiddagen och mitt på dagen för att stimulera den naturliga dygnsrytmen och tycker att det verkar ha effekt på tröttheten. Å andra sidan kan det bero på att 14-åringen generellt mår mycket bättre i år. Vet inte om det är något ni tycker verkar värt att prova.
  Lycka till i morgon!

  Gilla

 3. Lisa

  💪ska vara en stark arm. Har pratat med en karl som drev ett företag med inriktning att rätt ljuskällor påverkar barn med autism positivt.

  Gilla

 4. Sandra

  Håller tummar och tår att det ska gå bra imorgon 💕

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.