Min bokdröm blir sann!

Nu har jag bloggat i nästan fyra år. Jag började skriva av mig när C, min 16-åring, fick sin aspergerdiagnos och hade varit hemma från skolan i nästan hela årskurs 6. Vi har verkligen gjort en tuff resa sedan dess. E, min 13-åring, fick också hemmasittarproblematik och har fått en ADD-diagnos och L, min 9-åring, har fått en ADHD-diagnos. Själv blev jag sjukskriven för utmattning men är till stor del tillbaka på banan igen.

I bloggen har jag delat med mig av vårt liv och gjort bilder och analyser. Jag har skrivit många inlägg om hur tärande och tungt livet ibland kan vara, men jag försöker även ge tips och förmedla hopp. I början skrev jag endast för mig själv för att bearbeta alla mina känslor och tankar. Jag har fått fler och fler läsare och många skriver till mig att de känns som jag sätter ord på deras liv och att de får stöd och igenkänning i bloggen. Flera inlägg har delats flitigt. Min blogg fyller inte bara funktionen att jag får ventilera mina tankar längre. Den når ut och hjälper andra. DET betyder jättemycket för mig. ❤

Jag har under åren fått frågan av läsare om jag inte ska ge ut en bok med mina tankar och bilder. Detta frö planterades och har fått gro ett tag. I år är det dags! I december kommer min bok ut på Kikkuli Förlag. Ni kommer att känna igen en del tankar från bloggen men mycket är nyskrivet ur ett helt annat perspektiv. Jag är väldigt stolt och glad över att Kikkuli vill satsa på att ge ut min bok. Det blir både e-bok och tryckt bok. Det känns så spännande! December känns långt fram men då har jag tid på mig att jobba med manus och bilder.

Att jag skickade in mitt manus till just Kikkuli Förlag beror på att en av deras nischer är teman som funktionshinder, funktionsnedsättningar och samhällsutmaningar såsom mobbning och utanförskap. Jag känner att min bok passar bra in i den nischen. Min förhoppning är att boken ska ge stöd till andra som hamnar i samma situation som vi. Jag hoppas också att min bok bidrar till att kunskapen och förståelsen för NPF ökar och att den även kan bidra till samsyn mellan vårdnadshavare och pedagoger/rektorer.

För att boken ska bli mer personlig så skriver jag också könen på mina barn. Det blir han/hon istället för hen. Jag vet att ni är många som har varit nyfikna på just det och har haft gissningar. I boken får ni veta om ni har gissat rätt 😉

Boken kanske kan passa som julklapp till släkt, vänner och pedagoger.

Håll utkik i december!

PS. Jag påminner er såklart när det närmar sig! 😉

Annons

26 kommentarer

Under Boktips, Diagnos, förälder, Förståelse, Hemmasittare

26 svar till “Min bokdröm blir sann!

 1. Jenny

  Ååå va underbart! Den kommer stå högst på min julklsppslista! 😊

  Gilla

 2. Åh vad roligt!!! Fantastiskt initiativ 👍

  Gilla

 3. GRATTIS! Så roligt!

  Gilla

 4. Suzanne Egnell

  Så fantastiskt spännande, roligt o otroligt bra. En bok för alla i mitt barnbarns omgivning. Brukar alltid säga att leva med Npf , måste upplevas innifrån, ingen som inte gör det förstår. Och så kommer Du, det största proffset, o sätter orden på pränt i en bok! Vilken fin start på denna februarimånad!🙏🏼❤️

  Gilla

 5. Therese

  Stort grattis!!
  /mamma till son med autism och adhd och dotter med språkstörning

  Gilla

 6. Nanna

  Ja!!!
  Du är fantastisk.

  Gilla

 7. Agi

  Vilken bra nyhet! Du har skrivargåvan, så det blir roligt att få köpa boken.

  Gilla

 8. Thibbiz

  Stort grattis! Helt underbart! Det är definitivt en bok jag vill läsa. Övertygad om att du kommer att skriva rn helt fantastisk bok dom kommer att hjälpa många, iallafalll om du skriver så bra som du gör i bloggen!

  Gilla

 9. Eva Jacobsson

  Men vad kul! En given julklapp till mig förstås, men framförallt till alla som behöver förstå men inte kan/vill/orkar förstå hur det verkligen är. Dessutom ska det bli spännande att se om jag gissat rätt på kön på dina barn 🙂

  Gilla

 10. Sandra

  Grattis! Vad roligt 😃

  Gilla

 11. Ping: Olika perspektiv

 12. Ping: Om NPF-mammors kamp i Amelia

 13. Spännande! Det låter som en bok som verkligen behövs.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.