Jag kravlar mig upp igen! Och igen… Och igen…

 

20160823_095202.jpg

”Livet är inte ett problem som ska lösas, utan en verklighet som ska upplevas.” Med andra ord ska jag bara uppleva alla problem men inte försöka lösa dem! 😉

Min ork och inställning går i cykler har jag märkt. Vissa perioder känner jag bara för att säga upp mig som mamma och sälja (eller skänka!) ungarna på Blocket. Jag känner mig ledsen, uppgiven, urlakad, bitter, avundsjuk och som att livet bara är orättvist och helt jävla (ursäkta!) omöjligt att orka med!

Sen på något sätt kommer kraften och kämpaglöden igen. Det är som att jag ibland måste falla för att hitta ny styrka.

Igår var en tuff dag. Idag är också en tuff dag. Både C och E (11-åringen) är hemma från skolan. C har bara varit i skolan en dag den här veckan och E en och en halv dag. Jag känner mig låg idag med, men jag känner ändå på något sätt den där kraften börja bubbla lite igen. Den där känslan ”Jag ska fixa det här! Jag ger inte upp!”. Jag kommer att stötta mina barn, kämpa med/mot deras skolor, läsa på, anpassa… Mina älskade barn ❤

Jag vet att jag aldrig kommer att ge upp. Aldrig! Jag går på kärlek och kämpar för mina barn. Men jag är trött. Riktigt trött.

Igår kväll var jag på en väldigt bra föreläsning på Aspergercenter. Föreläsningen hette ”Skolans stöd till barn med funktionsnedsättning”. Jag fick också träffa andra kämpande föräldrar. Nätverket ”Elevens rätt” var där och delade ut pris i Skolkurage till föreläsaren Wern Palmius för det jobb han gör för att stötta barn i behov att nå kunskapsmålen. Han jobbar på Specialpedagogiska Skolmyndigheten och de har stor kompetens kring olika funktionsnedsättningar. Dit kan skolor höra av sig för att få tips och råd kring stöd och anpassningar.

Föreläsningen var väldigt givande. Jag ska skriva en sammanställning nästa vecka.

Nu ska jag försöka slappna av. Jag har en stor oro för måndag men jag kan ju inte påverka hur måndagen blir nu. Jag måste lära mig att släppa sådant jag inte kan påverka. Jag gick ju på en föreläsning om stress i våras. Jag ger fortfarande inte mig själv tillräckligt med syre. Jag ger bort allt syre jag har och just nu verkar jag ligga på minus…

Imorgon ska jag på tjejmiddag och tanka energi.
Jag kravlar mig upp och hittar nya grepp! Igen!

Trevlig helg!

20160621_185737-1.jpg

❤ Till alla era som läser min blogg och ger mig pepp här i bloggen och på min Facebook-sida ”Supermamsen”. Jag hade aldrig orkade kravla mig upp utan er. Tack!

Annons

12 kommentarer

Under Diagnos, förälder, Stress, Vardag

12 svar till “Jag kravlar mig upp igen! Och igen… Och igen…

 1. segerhuvan

  Önskar dig en bra helg och trevlig tjejmiddag. Imorgon är en annan dag. 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Nina

  Vet du… Min son började i sin nya resursklass någon vecka innan C. När det var skolstart för era barn så följde jag dina inlägg varje dag och kände glädjen lika starkt som jag även nu känner alla de andra känslorna som bubblar inom dig….Ska erkänna.. Upplevde själv en ”misslyckad känsla” som mamma, när det gick så bra för C och det redan hade börjat krångla igen för min son.. Men kom sen på att vi startade skolan lite tidigare. Och vet ju att de har så mycket vilja och energi (tror de) till en början. Och att det gäller att bromsa lite. Men bara förändringen i sig tar kraft. Mycket nya intryck etc. Och det är en sån svår balansgång. Du har ju delat med dig av så bra tips om att mäta energiåtgång:)
  Jag tänker att all typ av förändring tar kraft. Det är likadant för oss efter semestern eller efter en långtidssjukskrivning. Jag har jobbat halvtid se i maj men kraschade nyligen igen och är tillbaka till hel sjukskrivning …
  Både min son och jag är HSP:are och jag minns att jag hade diskussioner om detta vad gäller att hushålla med energi under de perioder man är stark under sonens utredning på BUP. Vid förändringar så påminns jag återigen hur ”starksköra” har svårt med att hitta en balans. Det är verkligen en dag i taget… Ett steg framför den andra.. Hela tiden.. Och det som funkade sist, funkar inte alls nästa gång.. Inventera och fundera, vad var nytt, förändrat osv… Det tar också kraft… Önskar precis som du att bara få till en vanlig vardag där allt löper på:) och slippa oron över morgondagen och framtiden ❤️ Kämpa på, barnen är det bästa vi har ❤️

  Gillad av 1 person

 3. Nina

  Och du!! Trevlig tjejmiddag❤️

  Gillad av 1 person

 4. Ping: Vakuum av ångest | supermamsen

 5. Ping: Gott Nytt År! | supermamsen

 6. Ping: Idag skulle det vara slut på ”det jobbiga”… | supermamsen

 7. Ping: Acceptans | supermamsen

 8. Ping: Avlastning  | supermamsen

 9. Ping: Utvecklande föräldraskap | supermamsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.