Dessa mediciner 

Just nu testar E (min 12-åring med ADD och selektivt ätande) sin fjärde sort medicin med förhoppning om bättre koncentration och aktivitetsreglering.

E är så trött och seg. Hen kommer inte upp på morgnarna trots 10 timmars sömn. Det går nästan inte att få kontakt med E på morgnarna. 

Nu sedan två veckor tillbaka testar E långtidsverkande Strattera. E har tidigare testat Ritalin, Elvanse och Medikinet utan effekt.

E mår inte bra just nu. Äter dåligt (ännu sämre än vanligt) och har humörsvängningar. Igår hade E hamnat i en konflikt med en kompis när de spelade. ”Mamma, jag blev så arg på A. Jag brukar inte bli så arg! Snälla kan jag få sluta med medicinen?”

Jag pratade med läkaren som sa att utvärdering kan göras först efter sex veckor. Så det är ”bara” att kämpa på fyra veckor till. Stackars E! ❤

Jag sa ”E, du får fortsätta ta medicinen några veckor till. Läkaren säger att det är först då vi kommer veta om den fungerar”.

E tog kapslarna och svalde dem med tårar i ögonen. 😢 Mitt lilla hjärta.

Jag tror att E verkligen behöver någon form av medicin för att orka med. Jag hoppas vi hittar rätt nu. Det är väldigt jobbigt att se sitt barn må så dåligt. Att medicinera ADD verkar svårt.

Jag har många gånger önskat att L (min 8-åring med ADHD) kunde ge lite av sin energi till E. L har liiiite för mycket om man säger så! Båda har verkligen problem med aktivitetsreglering men på olika sätt.

Hur kunde det bli så snedfördelat? 😮

Annons

10 kommentarer

Under ADD, ADHD, Ångest, Diagnos, Förståelse, Vardag

10 svar till “Dessa mediciner 

 1. Johanna

  ❤ Stackaren, det är ju så tufft. Styrkekramar.

  Gilla

 2. Sofie

  Det kan verkligen bli bättre efter de första veckorna med Strattera! Hoppas E orkar fortsätta och att det visar sig bli värt ansträngningen ❤

  Mvh
  Mamma till NPF-are, med erfarenhet av två lyckade insättningar av Strattera i familjen

  Gillad av 1 person

 3. Ping: ”Jag har ingen aptit!” | supermamsen

 4. Ping: Mellandagslunk (?) | supermamsen

 5. Ping: Plus och minus  | supermamsen

 6. Anakin

  Intuniv? Det är ju tänkt att dämpa hyperaktivitet men har ju också effekten att den ökar hungerkänslor och förbättrar sömnen. Om ni har hittat något som gör E piggare och/eller mer fokuserad kan ni möjligen kombinera den medicinen med Intuniv. Om E inte blir ännu sömnigare då förstås :-/

  Gilla

 7. Ping: Svårt beslut | supermamsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.