Att känna sig som en ”vanlig” familj

Alla kanske inte har timetimer för att visa när det är paketöppning eller när gästerna ska komma. Men för oss är det så!

Nu har det gått några dagar på det nya året. Vid vissa tillfällen kan jag nästan känna att vi är en ”vanlig” familj. Den största anledningen till det är att våra barn, och ALLA andra barn, är lediga från skolan. Det är så skönt att veta att vi inte behöver känna den där skolstressen och undran om det blir skola eller inte den dagen för C och E. Vetskapen om att alla deras vänner också är lediga och att det inte är konstigt att våra barn är hemma är väldigt behaglig. Det känns lättare på alla plan. Inte lika mycket oro och grubbel vilket leder till bättre sömn. På lov inser jag alltid vilken psykisk stress och press vi vanligtvis lever under. Det märks även på barnen att de mår bra av lov. Hela familjen blir mer harmonisk och avslappnad.

Vi har åkt iväg hela familjen på ärenden. Vi skulle fixa bankkort till E och sen äta på Pizza Hut. Då ville även C följa med för att få pizza. Utflykten gick bra och det enda som utmärkte oss var att jag hade balsamico i handväskan till L. L vill alltid ha det på sin sallad. Sen hade L lite svårt att sitta still vid bordet men det är ju helt okej när det är buffé.

En annan sak som nog utmärker oss lite är att vi åker till McDonalds varje dag. E äter inte så mycket annat än chicken nuggets. Vissa dagar har vi till och med varit där två gånger. E måste ju äta!

C träffar kompisar nästan varje dag. E orkar inte lika mycket socialt umgänge men har varit på bio med en kompis. L vill egentligen leka med kompisar hela tiden. Här är det mest vi föräldrar som inte orkar ta tag i det. Lite lek har det dock blivit och vi har även kommit iväg och åkt skridskor. L och jag var på bio en dag också.

På måndag börjar skolan egentligen för C. Men det kommer inte att bli någon skola. Målet för veckan är att C ska jobba med lite matte, ca 10 min, hemifrån på datorn varje dag. Sen har C ett nytt möte med syon i veckan då de ska göra upp planer för hur C ska komma vidare. Om jag tänker efter för mycket blir jag riktigt förbannad på resursskolan C gick på i årskurs 8 och 9. På slutbetyget för årskurs 9 står det ”Matte F”. Alla andra ämnen var bortplockade pga anpassad studiegång och inte ens det enda ämne C skulle ha fick hen betyg i. Otroligt dåligt! Uppförsbacken för C är enorm.

E och L börjar skolan på tisdag. Det känns skönt att E kom över obehaget och hade några skoldagar innan julledigheten. Men jag är orolig för hur det ska gå. E är svår att väcka. Jag hoppas att hen kommer igång efter lovet. Vi behöver ljusare tider för att E ska orka med.

Jag börjar jobba på måndag. Jag trivs på jobbet men hade inte haft något emot fler lediga dagar. Framförallt fler lediga dagar för barnen så vi slipper skolpressen.

Idag har vi städat undan granen (som började barra) och alla tomtar. Stjärnor och ljusstakar får vara kvar ett tag. Det lyser i alla fall upp mörkret lite. Imorgon ska jag nog köpa tulpaner. Jag älskar tulpaner!

Hösten 2014 började livet med barn som inte klarar av att vara i skolan. Vi har kämpat i några år nu. Jag minns inte hur det var innan allt detta började. Tur det kanske!

Jag hoppas att 2019 blir ett bra år för min familj och för alla andra. Jag kommer att fortsätta skriva av mig här i bloggen och bearbeta mitt liv. Skrivandet är läkande för mig. Jag hoppas att ni som läser vill fortsätta hänga med!

Sen har jag några andra spännande saker på gång i år också men det berättar jag mer om först när allt är spikat och klart! 🙂

God fortsättning! ❤

Annons

9 kommentarer

Under Diagnos, Hemmasittare

9 svar till “Att känna sig som en ”vanlig” familj

 1. Det är guld värt för oss andra föräldrar att läsa din blogg. Jag håller tummarna för en bra start på året. Själv vet jag att brytningen mellan lov och skola är eller kan bli problem. Jag har ordnat så att F får taxi till och från skolan då bussresan tenderar att vara en riktig energitjuv. Bara det att hen måste ta hänsyn till chaufförens humör, okända ansikten, starka dofter, högljudda samtal mm kan göra att all energi inför dagen går åt innan skolan ens börjat. För att inte tala om hur skönt det känns för mig som mamma att veta att hen kommer från A till B. Vissa morgnar är det tvärstopp men då brukar det märkas i tid för att jag skall hinna avboka taxin. Vi går upp ca 1,5 timme innan avfärd för allt tar ju tid och stress är bannlyst för då blir det pannkaka…
  Kram och gott nytt år ⭐

  Gilla

 2. L

  Blev känslosamt att läsa och tårarna rinner men ändå skönt att känna sig lite mindre ensam. Har en snart 18årig son med add som missade i stort sett hela högstadiet och slutade nian med endast ett betyg. Försöker läsa in lite men det är så trögt, han ligger mest hemma och ditter vid datorn och inga insatser hjälper och han vill inte medicinera. Känner mig som världens sämsya förälder. Dotter med add som det går ok för men ändå tungt.
  Vet inte varför jag skriver men jag behövde väl skriva av mig lite .
  Tack för din blogg ❤

  Gilla

 3. Nina

  Det är alltid lika intressant att läsa din blogg. Det är så mycket som jag känner igen mig i. Det är läkande att inse att det finns andra som har det som vi. Du gör en hjälteinsats som skriver om livet med barn som inte klarar att gå till skolan. Du stärker oss andra. Kram!

  Gilla

 4. Jessica Viksell

  Oj, precis så här känner vi i vår familj med. Har inga barn med utredd diagnos, men ett barn som inte alls fungerar i skolan och livet består just nu av åtgärdsprogram och möten med skola och familjemottagning. Loven är en frizon för hela familjen där det mesta rullar på.
  Jag har kommit på mig själv, vara argare och mer irriterad och stressad de senaste dagarna och förstod när jag kom in på ditt blogginlägg varför…… skolan börjar snart, och med den mer gråt, ilska, deppighet, möten och kamp😔
  Tack för att du delar med dig av erat liv🙏

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.