Min dagsform

Vissa dagar känner jag mig nästan som en supermamma. Som ”Supermamsen” helt enkelt! 😉 Jag är lugn och pedagogisk. Jag säger och gör ”rätt” saker. Jag är lågaffektiv och följer de tips och råd jag har fått på kurser och i böcker och bloggar. Dessa dagar är jag nöjd med mig själv. Det blir färre konflikter med barnen och känslan när jag går och lägger mig är helt ok. Jag duger. Jag har gjort mitt bästa!

Andra dagar är jag ”Monstermamman”. Då har jag noll ork vilket leder till att jag inte är lugn och lågaffektiv. Jag höjer rösten och säger fel saker. Jag orkar inte vända ut och in på mig och förebygga. Jag blir så provocerad av mina barn! Namnet på min blogg kan ibland kännas som ett hån. Supermamsen! Den här mamman är allt annat än super!

Min dagsform är väldigt avgörande för hur det går med allt. Om jag har sovit bra och är utvilad är det ett bra mycket bättre utgångsläge. Pendlandet mellan ”supermamma” och ”monstermamma” kan variera. Ibland är jag super i några dagar och sen monster i några dagar. Ibland kan jag byta skepnad i en handvändning.

Min dagsform avgör hur det går med barnen. Om jag har en dålig dag blir deras dag mindre bra. Mina tre barn har olika funktionsnedsättningar ( asperger/högfungerande autism, add, adhd). Deras funktionsnedsättningar gör att de behöver bli bemötta på ett visst sätt för att det ska bli så bra som möjligt för dem. De behöver förberedas, de behöver bli bemötta lågaffektivt (det gäller egentligen alla barn/människor tycker jag!), de behöver ha rimliga krav och förväntningar på sig och jag kan inte förvänta mig att de ska vara flexibla. Jag märker att de dagar/stunder jag har sämre dagsform så är det som om jag glömmer bort att mina barn har svårt med vissa saker.

Jag önskar i alla fall att ”monstermamman” inte är det minne mina barn bär med sig av mig i framtiden. Jag älskar mina barn oerhört mycket och jag gör mitt bästa varje dag! Jag hoppas att det räcker!

 

Annons

9 kommentarer

Under Anpassningar, Diagnos, förälder, Stress, Vardag

9 svar till “Min dagsform

 1. Karl

  Tänkte fråga om hur du klarar dig ekonomiskt när du inte kan jobba eftersom du har hemmasittare?
  Har du någon typ stöd för att klara livet?

  Gilla

  • Jag jobbar nu 75%. Sjukskriven 25%. Min 12-åring och 15-åring får ofta vara hemma själva. Min man jobbar hemifrån ibland. Vi har förlängd VAB så kan ta ut det vid behov. Har även vårdbidrag.

   Gilla

 2. Anna

  Så bra beskrivet! Kram!

  Gilla

 3. Lisa

  Jag är också både supermamma och monstermamma.

  Gilla

 4. Ping: Viktiga små steg i rätt riktning | supermamsen

 5. Katarina

  Hej
  Tack för att vi får följa din resa.min 8 åring har precis fått diagnosen autism(fick add diagnos vid 5 1/2).han har inte gått utanför huset o till skolan sedan sportlovet.man vill gärna vara supermamman heela tiden men ibland rinner bägaren över . Man är ju bara människa.Har du ngt tips hur man kan motivera sin pojke så han ”kommer igång ” o upp ur sängen (mer än att visa ngt på surfplattan)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.