Stolt 

Jag är så vansinnigt stolt över mina tre barn. Jag kan tänka mig att föräldrar till neurotypiska (normala) barn inte skulle ha glädjetårar rinnande ner för kinderna, känna stolthet så att de nästan spricker och ha ett lyckorus som bubblar i hela kroppen av samma skäl som jag. Men exakt så känner jag just idag.

C, min 15-åring med asperger, börjar i 9:an nu och har mer eller mindre varit hemma från skolan sedan ht i åk 6.

Skolstarten i torsdags blev inte av pga missförstånd kring schemat. C sa själv att hen skulle gå på måndag (idag) istället.

På sommarlovet har C mer eller mindre haft fri datatid och har således vänt på dygnet. Vi har pratat om att det är viktigt att  vända tillbaka. Jag lyssnade på denna podd innan sommaren och det gjorde att vi inte bråkade om speltiderna under lovet. Skönt!

http://urskola.se/Produkter/198034-NPF-podden-Bara-sitta-och-spela-dataspel

Här kommer det stora! C tog själv ansvar för att avsluta spelandet lite tidigare i fredags, ytterligare lite tidigare i lördags och kl 22 igår. Dessutom hade C på eget initiativ klockan på ringning i lördags och i söndags för att inte sova bort hela dagarna och få svårt att somna på kvällen. C planerade också in en dusch igår och tog fram de kläder hen skulle ha i skolan idag. Allt detta sammantaget är nästan för mycket att ta in!

C ska endast gå två timmar om dagen nu i början för att få in en daglig rutin. Jag hoppas att det fungerar. Jag märker på C att hen verkligen vill fixa detta nu. Om det ändå räckte med vilja.

E, min 12-åring med ADD, hade mycket hög frånvaro i 5:an. E har också spelat en hel del och inte träffat kompisar i sommar. 

Förra veckan följde E med på ett möte på skolan för att prata om anpassningar. Det är första gången E någonsin har följt med på ett skolmöte. Så himla bra gjort!

Dessutom har E träffat en kompis från klassen i helgen. Och det var E själv som ringde! Underbart!

L, min 8-åring med ADHD, har längtat till skolstarten. Det är som tur är en ny klasslärare nu. Jag hoppas att den nya läraren är mer förstående mot L.

L frågade mig häromdagen:

”Mamma, kommer jag alltid ha ADHD?”

”Ja, det kommer du hjärtat!”

”Men det är ju jobbigt ibland. Folk kan bli arga när jag inte kan vara tyst och sitta still!”

”Jag förstår att det är jobbigt. Dina lärare ska få komma till BUP och lära sig om din ADHD. Då förstår dom nog dig bättre. Sen får du träna lite på att inte använda dina superkrafter ibland.”

”Vilka fröknar ska komma till BUP?”

”Läraren, rektorn och någon från fritids. Vem från fritids tycker du ska komma?”

”Jag tycker mest om S och R så någon av dom! Eller… nej förresten. Ta G! G blir alltid så arg på mig och behöver nog förstå mig bättre!”

Kloka unge! ❤

Nu är klockan snart 8 och jag är så lättad och lycklig. Mina tårar rinner.😂

Alla tre är på väg till skolan.

C i taxin.

E cyklar med en kompis.

L cyklar med maken.

Jag är helt skakig. 😄

Idag ska jag tillåta mig själv att njuta. Morgondagen vet jag ingenting om.

Mina barn är fantastiska! ❤

Annons

13 kommentarer

Under ADD, ADHD, autism, Diagnos, förälder, Hemmasittare, Skola, Vardag

13 svar till “Stolt 

 1. Anna Melin

  Mina tårar rinner av precis samma anledning, O är i skolan!!!! Utan mig 💕
  Hela vårterminen kbt tränade vi med O att närma sig, ta sig till skolan. Idag gick han dit själv utan minsta protest, han VILL och med rätt förutsättningar kommer det gå bättre. Skolan har anpassat och äntligen lyssnat, idag ska han bara gå 1 h 45 minuter för att lyckas… Njuter av idag, vi vet inte vad morgondagen bjuder på men det tar vi då.
  Njut – det är du värd ❤️

  Gilla

 2. Sarah

  Fantastiskt. Jag får oxå tårar i ögonen. Stora ögonblick. Tack för att du skriver så fint och delar med dig av ert liv💕💜

  Gilla

 3. Tina Widmark

  Åh vad glad jag blir för din och hela familjens skull. Njut av dagen. Tack för allt fint du skriver. Jag tror många med mig har hög igenkänning i dina texter och bilder.
  Kram Tina

  Gilla

 4. Suzanne Egneöl

  Förstår verkligen din enorma glädje. Stora saker har hänt hos er idag!! Blir glad med dig🙏🏼💞

  Gilla

 5. Linda

  Det är så inspirerande att läsa din blogg! Tack! Förstår att du är stolt över dina barn! Vilka kämpar! Jag har själv ett barn som börjar 5:an idag och som kämpar sig igenom skolåren. Ingen dag är den andra lik, men idag var en ”bra” dag. 😀

  Gilla

 6. Lottis

  Så fantastiskt! Njut! Det är en av de sakerna som jag tycker är så fantastiskt med att vara förälder till ett så speciellt barn; ibland blir man så positivt överraskad att man bara står och gapar 😊 😉😊.

  Gilla

 7. Jag ryser när jag läser dina ord! Så fint du beskriver dina känslor kring vardagens små mirakel! 💜

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.